Hoe Kies Je Een Gebruikte Smartphone

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Gebruikte Smartphone
Hoe Kies Je Een Gebruikte Smartphone

Video: Hoe Kies Je Een Gebruikte Smartphone

Video: Hoe Kies Je Een Gebruikte Smartphone
Video: The smart way to buy a used phone online 2024, April
Anonim

Jaarlijks verschijnen er veel nieuwe smartphones op de gadgetmarkt. Maar vaak heeft een persoon niet het geld om een nieuwe gadget aan te schaffen, daarom moet hij op zoek naar een gebruikte analoog. Het is de moeite waard om uit te zoeken hoe u een gebruikte smartphone kiest.

Hoe kies je een gebruikte smartphone
Hoe kies je een gebruikte smartphone

Smartphone-kwaliteit

Als de gebruiker besluit een gebruikte smartphone te kopen, is het allereerst de moeite waard om te letten op het fabricagejaar van het apparaat. Hoe ouder de smartphone, hoe groter de kans dat hij niet lang meer bij de eindgebruiker blijft. Neem geen smartphone mee die ouder is dan drie of vier jaar. Uitzonderingen kunnen merken zijn als HTC, Philips, Sony, Apple en Sony Ericsson. Deze merken staan altijd al bekend om de duurzaamheid van hun apparaten.

Uiterlijk kan een smartphone van hoge kwaliteit worden bekrast, met op sommige plaatsen verfvlekken. Besteed speciale aandacht aan het scherm. Wat het ook is, aanraken of normaal, er mogen geen vlekken of vuil onder het scherm zitten. Het mag ook geen scheuren hebben. Als het scherm bovendien aanraakgevoelig is, moet het worden onderzocht op matrixvervormingen. Als het ene deel van het scherm helderder is dan het andere, of het valt op dat het scherm op de ene plek dichter bij het beschermglas zit dan op de andere, mag zo'n smartphone niet worden meegenomen.

Batterijkwaliteit

Hoe effectief het apparaat als geheel zal werken, hangt ervan af. Eerst volgt een externe inspectie van de batterij. Het mag niet ruiken, mag niet gezwollen zijn, koperen contacten moeten schoon en vrij van corrosie zijn. Als de batterij er goed uitziet, moet u controleren hoe goed deze een lading vasthoudt. Als de handset "uit de hand" is gekocht, is het de moeite waard om de eigenaar te vragen deze te verstrekken voor het controleren van de batterij door hem een voorschot te bieden. Als de verkoper het er niet mee eens is, is de kans groot dat er iets mis is met de batterij. U zult de aankoop helemaal moeten staken of bovendien een nieuwe batterij moeten kopen.

Stabiliteit van het besturingssysteem

Alle smartphones zijn gebaseerd op besturingssystemen. Er kunnen er meerdere zijn: Android, Windows Phone, iOS, Windows Mobile, enz. Het is de moeite waard om recensies op internet over specifieke smartphonemodellen te bestuderen. De Yandex. Market-service kan ideaal zijn voor deze doeleinden. Dit bestuderen is nodig om voorbereid te zijn op bepaalde stijlen in het werk van een bepaalde smartphone. Zelfs als de verkoper beweert dat de gadget stabiel werkt, is dit niet altijd waar.

Plaats van aankoop van een gebruikte smartphone

Zo'n smartphone kan zowel bij een particulier als in een winkel worden gekocht. De tweede optie heeft de voorkeur, omdat op zijn minst een kleine, maar een garantie (van 3 maanden tot zes maanden) op de gadget zal werken. Maar ongeacht waar de gebruikte smartphone wordt gekocht, de aanbevelingen voor het kiezen van de juiste blijven hetzelfde.

Aanbevolen: