Hoe Kies Je Een Externe Batterij Voor Een Smartphone

Hoe Kies Je Een Externe Batterij Voor Een Smartphone
Hoe Kies Je Een Externe Batterij Voor Een Smartphone

Video: Hoe Kies Je Een Externe Batterij Voor Een Smartphone

Video: Hoe Kies Je Een Externe Batterij Voor Een Smartphone
Video: iPhone Battery Repair Attempt 2024, April
Anonim

Het is onmogelijk om een moderne persoon voor te stellen zonder een of zelfs meerdere mobiele gadgets. En hoe geavanceerd en duur ze ook zijn, als de batterij leeg is, verandert alles in een set elektronische componenten in een prachtig omhulsel. Om niet op het juiste moment met een ontladen gadget te komen, moet je van tevoren nadenken over de aanschaf van een externe batterij.

Je kunt een powerbank kopen bij elke winkel voor consumentenelektronica
Je kunt een powerbank kopen bij elke winkel voor consumentenelektronica

Op het eerste gezicht verschillen "powerbanks" qua functionaliteit niet van elkaar. Maar er zijn nog steeds subtiliteiten waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een externe batterij.

Capaciteit

De belangrijkste parameter van elke accu. De meeteenheid is milliampère-uur (mAh). De capaciteit van de externe batterij moet minstens drie keer de capaciteit van de batterij van de gadget zijn. Hoe hoger hoe beter. Houd er rekening mee dat als gevolg van fysieke wetten verliezen optreden tijdens de overdracht van energie van de "powerbank" naar de gadget. Sterker nog, u kunt rekenen op 65-70% van de aangegeven capaciteit.

Ben je van plan om een externe batterij te gebruiken om de energie van niet alleen een smartphone, maar ook een tablet of laptop aan te vullen, dan moet je een apparaat aanschaffen dat alle gadgets van een lading kan voorzien. Maar als u per vliegtuig reist, is het belangrijk om de regels van de luchtvaartmaatschappij voor het vervoer van externe batterijen te kennen. Veel bedrijven verbieden het transport van apparaten met een bepaalde capaciteit of het ontbreken van een markering op de behuizing die deze parameter aangeeft. Er zijn ook een verbod op het vervoer van een bepaalde hoeveelheid batterijen.

Uitgangsstroom:

Moderne smartphones zijn uitgerust met krachtige opladers. In dit opzicht is het erg belangrijk om een externe batterij aan te schaffen met een verhoogde laadstroomoutput. Slimme elektronica van gadgets zal de maximale hoeveelheid stroom doorgeven zonder schade aan hun componenten.

Invoerstroom

De parameter kenmerkt de oplaadsnelheid van de batterij zelf. Zeer ruime "powerbanks" met een minimale laadstroom zullen zeer lang opladen. Iedereen bepaalt zelf het belang van deze eigenschap, rekening houdend met zijn dagelijkse activiteit.

Uitgangsconnector:

De meeste externe batterijen worden standaard zonder netsnoer geleverd. Er wordt van uitgegaan dat kabels uit de kit van de oplaadgadget worden gebruikt. Niet de belangrijkste parameter, maar je moet er wel van tevoren voor zorgen dat er een netwerkkabel aangesloten kan worden van een smartphone naar een "powerbank". De kosten van een kwaliteitskabel zullen immers de uiteindelijke prijs van een externe batterij veranderen.

Lichaams materiaal

Kunststof of metaallegeringen zijn de belangrijkste materialen bij de constructie van behuizingen. Het belangrijkste verschil tussen hen is de massa en sterkte van het apparaat. Bij zorgvuldige behandeling is het logisch om een externe batterij te kiezen op basis van ontwerp en bouwkwaliteit.

Andere parameters:

Een aantal secundaire parameters en functies kunnen worden gemarkeerd, die bij het kiezen van een apparaat een bonus zijn voor de aankoop.

… Powerbanks met verhoogde capaciteit zijn voltooid. Een handige functie om meerdere gadgets op te laden, vooral met vrienden of collega's.

… Hiermee kun je de "sterkte" van de powerbank berekenen en het apparaat tegelijkertijd opladen.

… Een handige functie, maar niet in alle gevallen. Het moet duidelijk zijn dat de kracht van een draadloze oplader niet geweldig is.

… Een functie van twijfelachtig nut, maar een keer per jaar kan van pas komen.

… Hoe groter de capaciteit, hoe groter de afmetingen. Cilindrische, prismatische of kubische vorm van externe batterij, alleen door de gebruiker te selecteren.

… Alles is hier eenvoudig. Slecht gemonteerde behuizingsdelen, fragiele bedienings- en weergave-elementen, losse connectoren. Voor dergelijke apparaten moet de keuze natuurlijk niet worden gemaakt.

… Hoe eminenter het merk, hoe meer kwalitatief hoogstaand product u kunt vertrouwen. Maar vergeet de aanzienlijke markup voor het merk niet. Wanneer u een product koopt van onbekende fabrikanten of dubieuze verkopers, is er geen garantie dat de aangegeven capaciteit zal samenvallen met de werkelijke capaciteit.

Het is de moeite waard om u uitsluitend op uw behoeften en financiële mogelijkheden te concentreren op extra functies en parameters.

Aanbevolen: