Hoe Diodes Te Solderen

Inhoudsopgave:

Hoe Diodes Te Solderen
Hoe Diodes Te Solderen

Video: Hoe Diodes Te Solderen

Video: Hoe Diodes Te Solderen
Video: Soldering SMD diodes 2024, April
Anonim

Diodes zijn elektronische apparaten met de eigenschap van eenzijdige geleiding. Voorheen werden vacuüm- en gasontladingsdiodes veel gebruikt. Als we het nu hebben over diodes, dan bedoelen ze in de regel halfgeleiders. De eenzijdige geleidbaarheidseigenschap van diodes wordt veel gebruikt voor stroomgelijkrichting.

Hoe diodes te solderen
Hoe diodes te solderen

Noodzakelijk

soldeerbout, vloeimiddel, soldeer

instructies:

Stap 1

Er is een algemene regel - om een diode goed te solderen, moet u rekening houden met de polariteit, anders werkt deze niet. LED's hebben meestal een lange steel die is aangesloten op de positieve elektrode (anode) en een korte steel die is aangesloten op de negatieve elektrode (kathode). Voor andere diodes is de anode gemarkeerd met een afgeschuinde hoek en is de kathode gemarkeerd met een "-". U kunt hier echter niet op vertrouwen, omdat niet alle fabrikanten halfgeleiderelektroden op deze manier markeren. Neem een ohmmeter of multimeter in ohmmetermodus, meet de weerstand van de diode. In de voorwaartse richting, wanneer "+" wordt toegepast op de anode en "-" op de kathode, is de weerstand van de diode 0, in de tegenovergestelde richting is deze erg hoog.

Stap 2

Nadat je de polariteit van de diode precies hebt bepaald, kun je deze in de schakeling solderen. Pak de diode met een pincet. Verwarm de soldeerbout, dompel de punt in het vloeimiddel en laat het langs de poten van de diode lopen, doe dan wat soldeer op de punt en laat het opnieuw langs de poten lopen - vertin ze. Plaats de diode precies in overeenstemming met de polariteit op de voorbereide plaats. Als u meerdere diodes soldeert, plaats ze dan zo dat de kathodes zich in één rij bevinden en de anodes in de andere. Om de onderdelen op het bord te bevestigen, scheidt u aan de andere kant de draden van de elektroden in verschillende richtingen. Als de poten te lang zijn, knip ze dan af met een draadschaar.

Stap 3

Doe wat soldeer op de punt van de soldeerbout en breng dit aan op het contactpunt. Nadat het soldeer begint te smelten, gaat u met de punt over het soldeergebied om het soldeer gelijkmatig op de te solderen oppervlakken aan te brengen.

Stap 4

Houd bij het solderen van leds rekening met hun gevoeligheid voor stroombelasting. Om de stroom te beperken, sluit u een weerstand in serie met de LED in het elektrische circuit. Bereken de weerstand op basis van de stroomsterkte voor deze LED.

Aanbevolen: