Hoe Een Batterij Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Batterij Te Kiezen?
Hoe Een Batterij Te Kiezen?

Video: Hoe Een Batterij Te Kiezen?

Video: Hoe Een Batterij Te Kiezen?
Video: Hoe de juiste auto accu kiezen 🔋 | Tips van AUTODOC 2024, Mei
Anonim

Het vitale orgaan voor veel apparaten is de batterij. Accumulatoren hebben een van de belangrijkste niches ingenomen in de levensondersteuning van verschillende soorten mechanismen. Misschien wel de meest voorkomende toepassing van oplaadbare batterijen is hun installatie in auto's. Autowinkels bieden een ruime keuze aan accu's van verschillende fabrikanten. Autobezitters weten hoe belangrijk het is om een betrouwbare accu voor hun auto te kiezen.

Hoe een batterij te kiezen?
Hoe een batterij te kiezen?

instructies:

Stap 1

De accu zorgt voor het starten van de motor en voor de elektrische bediening. Voor de betrouwbare prestaties van uw voertuig is het belangrijk om de juiste accu te kiezen. De criteria voor een dergelijke keuze kunnen verschillen. Als u geen professionele ervaring hebt met droge celbatterijen, kies er dan geen. Het proces van elektrolytbereiding zelf is ingewikkeld. Zelfs de kleinste fout kan de levensduur van uw batterij verkorten.

Stap 2

Geef de voorkeur aan een batterij die geen onderhoud nodig heeft. U hoeft het elektrolytniveau niet in de gaten te houden en constant gedestilleerd water toe te voegen.

Stap 3

Kies een batterij met een envelopbevestiging om de positieve en negatieve platen te isoleren. De envelopmethode voorkomt het sluiten van de platen, voorkomt dat ze afstoten en voorkomt elektrolytverontreiniging. De zelfontlading van dergelijke batterijen is veel lager. De werking van envelopscheiders kan de levensduur van de batterij verlengen van twee tot vijf jaar.

Stap 4

Hoewel er een breed scala aan oplaadbare batterijen is, schaf je een batterij met lood-calciumplaten aan. Ze verminderen het waterverbruik in de elektrolyt en de zelfontlading. Gelijk gewicht met vergelijkbare batterijen, ze kunnen meer platen bevatten. Dit zorgt voor een toename van het startvermogen van 30 naar 50 procent.

Stap 5

Gebruik batterijen met deksels met een scheidingssysteem. Ze verminderen het waterverbruik en voorkomen lekkage van elektrolyt wanneer de batterij wordt gekanteld. Dergelijke afdekkingen sluiten de mogelijkheid van een batterijexplosie volledig uit.

Stap 6

Elektrische capaciteit is het belangrijkste kenmerk van een batterij. Met een grote capaciteit kunt u meer elektriciteit verbruiken om de automotor te starten. Bepaal de benodigde accucapaciteit uit het vermogen van uw voertuig. Gebruik hiervoor een speciale tabel, die het vermogen van de motoren en de capaciteit van de batterijen aangeeft.

Stap 7

De beste batterij wordt gevuld en opgeladen, met een enveloppenscheider en platen met een minimum aan antimoon.

Aanbevolen: