Waarom Een grote Batterij Geen Garantie Is Voor Een Goede Autonomie

Waarom Een grote Batterij Geen Garantie Is Voor Een Goede Autonomie
Waarom Een grote Batterij Geen Garantie Is Voor Een Goede Autonomie

Video: Waarom Een grote Batterij Geen Garantie Is Voor Een Goede Autonomie

Video: Waarom Een grote Batterij Geen Garantie Is Voor Een Goede Autonomie
Video: Lifehack getest - Te weinig batterijen? Geen probleem 2024, April
Anonim

Is het de batterijcapaciteit waar de koper op let bij het lezen van de technische kenmerken van de gadget die hij leuk vindt? Deze dierbare mAh-nummers geven de toekomstige eigenaar van een gloednieuwe smartphone aan hoe vaak zijn gadget naar het stopcontact zal gaan.

Waarom een grote batterij geen garantie is voor een goede autonomie
Waarom een grote batterij geen garantie is voor een goede autonomie

Het lijkt erop dat alles eenvoudig en duidelijk is: je moet een smartphone kopen met een batterijcapaciteit van 4000 mAh en meer, waardoor een ononderbroken service van het apparaat ten behoeve van sociale diensten wordt gegarandeerd. netwerken en andere mediabehoeften.

Dit is de eerste fout bij het kiezen van je vriend met een groot scherm. De percentages van de lading zullen wegvloeien met de snelheid van smeltwater, als de fabrikant niet heeft gezorgd voor het optimaliseren van de firmware.

Dergelijke "lekken" kunnen worden waargenomen in goedkope apparaten van Chinese makelij, waarvan de marketing de ongekende autonomie van hun smartphones benadrukt. Dit zijn de bekende NO NAME-merken die de Chinese kelders bezetten voor hun productie.

Houd er rekening mee dat een 6000 mAh-batterij net zo vaak moet worden opgeladen als een 4000 mAh-batterij, rekening houdend met de geoptimaliseerde software.

Waarom gebeurt dit

Tweederangs Chinese merken zijn al bekend geworden op de markt voor mobiele apparaten, ze kunnen niet concurreren met reeds gepromote merken, zoals Xiaomi en Meizu. Om hun koper aan te trekken, duwen ze echter niets onbeduidende cijfers in de technische kenmerken van het apparaat en de lage kosten ervan.

De lage outputprijs staat de meeste bedrijven niet toe om een staf van ontwikkelaars te behouden en periodiek nieuwe versies van firmware uit te brengen, elke keer om ze te optimaliseren voor een specifiek model.

Onnodig te zeggen dat de gebruikte MTK-processors niet dezelfde energie-efficiëntie hebben die zo nodig is voor een lange batterijduur na één keer opladen.

Zo blijkt uiteindelijk dat de scheve firmware van een goedkope smartphone, gekoppeld aan niet de beste hardware, alleen maar voor een extra belasting van de batterij zorgt. Een grote capaciteit zal op papier meer bevallen dan verrassen met autonomie in de praktijk.

Nou, hoe kun je niet alle nadelen van een grote batterij (van 5000 mAh tot 12000 Mah) noemen! Dit is zowel een lange oplaadtijd als een indrukwekkende dikte van de behuizing van de smartphone zelf. En in de gewichtscategorie zijn smartphones met een grote batterij verre van ballerina's.

Met welke batterijcapaciteit moet je dan een smartphone kopen?

Een gadget met 3.000-4.000 mAh is de beste keuze voor comfortabel gebruik in het dagelijks leven. Het belangrijkste is dat de processor van Qualcomm is en een fabrikant die de gebruiker kan verrassen met de release van nieuwe, geoptimaliseerde firmware.

Aanbevolen: