Een Subbuffer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Subbuffer Aansluiten
Een Subbuffer Aansluiten

Video: Een Subbuffer Aansluiten

Video: Een Subbuffer Aansluiten
Video: How to Install a Subwoofer and Amplifier in a car 2024, Mei
Anonim

Vaak moet je in een auto zelf een subwoofer aansluiten, aangezien op de meeste auto's af fabriek alleen een stereo-installatie is ingebouwd. Het installeren van een subwoofer is vrij eenvoudig als je enige kennis hebt en eenvoudige richtlijnen volgt.

Een subbuffer aansluiten
Een subbuffer aansluiten

instructies:

Stap 1

Configureer de luidsprekeraansluitingen naar de 4-kanaalsversterker opnieuw. Het is essentieel dat alle beschikbare luidsprekers zijn aangesloten op de twee voorste kanalen van de versterker, die een hoogdoorlaatfilter-crossover moeten hebben. De achterste kanalen van de versterker moeten op mono worden ingesteld om het vermogen minimaal te verdubbelen.

Stap 2

Pak de luidsprekerkabel en sluit de subwoofer aan op de versterker. Ontdek de crossover-waarde die geschikt is voor de subwoofer door te testen.

Stap 3

Om dit te doen, stelt u het laagdoorlaatfilter van de versterker in op 100 Hz en zet u alle muziek aan. Kijk of de subwoofer te veel resoneert. Verlaag de frequentie totdat het apparaat stopt met bewegen. Het gebruikelijke optimum voor een systeem is 80 tot 85 Hz.

Stap 4

Probeer de autoradio aan te zetten om het geluid te controleren. U kunt de locatie van de subwoofer in de kofferbak wijzigen totdat u het geluid van het juiste vermogen hoort. Vaak staat de subwoofer in de tegenovergestelde richting van de rijrichting van het voertuig. In dit geval leggen de geluidsgolven een veel grotere afstand af, waardoor de bas dieper is. In andere gevallen kan de subwoofer in de richting van de stoelen worden geplaatst. Hierdoor hoor je sterkere bas, echter is er een verhoogd risico op vervorming van de kast als de speakers te dicht bij de stoelen staan.

Stap 5

Zet de subwoofer vast met driehoekige metalen beugels. Bevestig het lichaam zodat het verbonden is met alle lichaamsvlakken: de vloer, ten minste één muur en de achterkant.

Stap 6

Als je geen reservewiel in je kofferbak hebt, gebruik dan siliconen om de luchtruimtes tussen de subwoofer en de hoeken af te dichten.

Aanbevolen: