Hoe De Fabrikant Van Een Mobiele Telefoon Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Fabrikant Van Een Mobiele Telefoon Te Bepalen?
Hoe De Fabrikant Van Een Mobiele Telefoon Te Bepalen?

Video: Hoe De Fabrikant Van Een Mobiele Telefoon Te Bepalen?

Video: Hoe De Fabrikant Van Een Mobiele Telefoon Te Bepalen?
Video: Hoe stap ik over van mijn oude naar mijn nieuwe Android telefoon? 2024, Mei
Anonim

Het kiezen en kopen van een mobiele telefoon is een zeer serieuze onderneming. Een groot assortiment, beperkt budget en andere nuances zijn typische begeleidende aankopen van een mobiele telefoon. Als u niet uit een winkel koopt, maar uit uw handen, hoe bepaalt u dan de fabrikant van een mobiele telefoon? Hierover later meer.

Hoe de fabrikant van een mobiele telefoon te bepalen?
Hoe de fabrikant van een mobiele telefoon te bepalen?

instructies:

Stap 1

Geloof de stickers op de telefoon zelf en de batterij niet als u de handset uit uw handen koopt (ze hadden gemakkelijk opnieuw van een andere telefoon kunnen worden geplakt of zijn vervalst). De fabrikant van de telefoon staat in eerste instantie op de telefoon zelf boven het scherm geschreven, en af en toe onder de batterij. Maar er is een andere manier om de fabrikant te controleren. Hiervoor heeft u een handset nodig en de landcode van de fabrikanten van mobiele telefoons. Elke mobiele telefoon heeft zijn eigen unieke IMEI (International Mobile Equipment Identity). Neem bijvoorbeeld deze IMEI "447764401234560" Deze bestaat uit TAC-code, FAC-code en SNR-code. De TAC (Typical Code) is de eerste zes cijfers van de IMEI, de volgende twee cijfers zijn de FAC (Fabrikant Code), gevolgd door nog eens zes cijfers voor de SNR-code (Serial Number), en het laatste cijfer is de reserve-identificatie.

Stap 2

Om de IMEI van uw telefoon te zien, kiest u * # 06 # op het toetsenbord en het verschijnt automatisch op het scherm. Schrijf het op een stuk papier en "gooi" de eerste zes cijfers van de TAC-code weg. Het zevende en achtste cijfer zijn de code van de fabrikant. Zoek vervolgens op internet naar een lijst met landcodes of fabrikant en controleer de gegevens. Als je officieel een telefoon koopt, dan moeten de IMEI onder de batterij en de IMEI die op het scherm wordt weergegeven overeenkomen.

Stap 3

Komen ze niet overeen, dan kun je gerust om een vervangend slangetje vragen. Bovendien moet een telefoon die officieel in het land wordt geïmporteerd, een "witte IMEI" hebben, dwz. moet gecertificeerd zijn voor verkoop in dat land. Er zijn officiële sites waar u de "grijze" (niet-officiële) of "witte" (officiële) IMEI voor uw mobiele telefoon kunt controleren. Fabrikanten proberen hun telefoons nu te beschermen door er holografische afbeeldingen op te plakken. Maar zelfs die kunnen worden vervalst, dus wees voorzichtig en koop handsets alleen bij de officiële dealers van telefoonfabrikanten!

Aanbevolen: