Hoe Een Tv-antenne Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tv-antenne Te Kiezen
Hoe Een Tv-antenne Te Kiezen

Video: Hoe Een Tv-antenne Te Kiezen

Video: Hoe Een Tv-antenne Te Kiezen
Video: How to Choose the Right Digital TV Antenna 2024, Mei
Anonim

Als u niet tevreden bent met de kwaliteit van de collectieve antenne, moet u een individuele kopen. Tegenwoordig kunt u op de markt de juiste apparatuur van zowel binnenlandse als buitenlandse productie kopen. De keuze van een televisieantenne wordt bepaald door de omstandigheden van signaalontvangst, de locatie van de beoogde locatie van de antenne, de aanwezigheid van een directe zichtlijn naar het televisiecentrum, de ontwerpkenmerken van het dak, enz.

Hoe een tv-antenne te kiezen
Hoe een tv-antenne te kiezen

instructies:

Stap 1

Als er een directe zichtlijn is tussen het televisiecentrum en de installatieplaats van de antenne, is de zogenaamde passieve televisieantenne het meest geschikt. Zit je op grote afstand van het telecentrum, dan moet de keuze gemaakt worden voor een antenne met ingebouwde versterker en een voeding met adapter.

Stap 2

De tv-antenne kan buiten of binnen zijn. Een binnenantenne is aantrekkelijker in prijs, het is gemakkelijk te gebruiken, omdat het gemakkelijk kan worden verplaatst en op een andere televisie-ontvanger kan worden aangesloten. Het nadeel van een dergelijke antenne is dat deze binnenshuis zorgvuldig moet worden afgesteld en georiënteerd. Een actieve antenne met een versterker helpt dit nadeel gedeeltelijk weg te werken.

Stap 3

De buitenantenne heeft de beste signaalontvangstmogelijkheden. De hoogste kwaliteit signaalontvangst zal worden geleverd door een actieve antenne met een breedbandversterker van de meter- en decimetergolflengten. Zo'n antenne ontvangt een stabiel signaal op gemiddelde afstand van het uitzendcentrum en er kunnen 2-3 ontvangers op worden aangesloten.

Stap 4

De beste keuze is natuurlijk een schotelantenne, waarmee u de interferentie kunt vergeten, waarvan de oorzaak in andere gevallen de afstand tot het tv-centrum of het terrein is. Het signaal van de satellietschotel kan alleen worden verzwakt door zeer hevige regenval of sneeuw.

Stap 5

Soms heb je te maken met het feit dat er vervorming of geluid optreedt in de buurt van een televisiecentrum of repeater. Om deze verschijnselen te elimineren, worden apparaten gebruikt die het signaal verzwakken (verzwakkers). De tweede manier om met dit probleem om te gaan, is door een tv-ontvangermodel te kiezen dat minder gevoelig is voor vervorming van een sterk signaal.

Stap 6

Als de signaalsterkte onvoldoende is, verschijnt er ruis op het scherm. Ze worden geëlimineerd door de positie van de antenne, de installatielocatie en de hoogte te veranderen. Als het effect onvoldoende is, worden antenneversterkers gebruikt.

Aanbevolen: