Akoestiek Aansluiten Op Een Versterker

Inhoudsopgave:

Akoestiek Aansluiten Op Een Versterker
Akoestiek Aansluiten Op Een Versterker

Video: Akoestiek Aansluiten Op Een Versterker

Video: Akoestiek Aansluiten Op Een Versterker
Video: Een stereoset aansluiten - Zo doe je dat! 2024, Mei
Anonim

Thuisspeakers klinken beter als ze goed zijn aangesloten. De moderne verscheidenheid aan akoestische accessoires biedt een enorme keuze aan draden, connectoren en andere handige kleine dingen om luidsprekers op een versterker aan te sluiten.

Akoestiek aansluiten op een versterker
Akoestiek aansluiten op een versterker

Noodzakelijk

  • - Soldeerbout;
  • - soldeer;
  • - krimpkous;
  • - bevestigingsmiddelen voor draden;
  • - roulette;
  • - draadsnijders.

instructies:

Stap 1

Plaats de speakers in de kamer zodat ze een goede basweergave hebben.

Stap 2

Plaats de versterker op een plek in de kamer waar het voor u handig is om het volume aan te passen en van audioapparatuur te wisselen.

Stap 3

Meet met een meetlint de benodigde lengte van de luidsprekerdraden om de linker- en rechterluidsprekers op de versterker aan te sluiten. Neem de totale lengte met een marge van 0,5-0,7 m voor de beweeglijkheid van de gewrichten. Leg de akoestische draden gescheiden van de 220V stroom- en verlichtingsdraden. Deze maatregel zal helpen om de potentiële netwerkopname op de versterker te verminderen en de kans op verschillende soorten ruis te verkleinen. Het is erg handig om akoestische draden onder de plinten te leggen.

Stap 4

Koop een luidsprekerkabel met de volgende overwegingen:

Als de diameter van de basluidsprekers niet groter is dan 20 cm, of als de akoestische connectoren op de versterker zwak zijn, heeft het geen zin om draden te nemen met een doorsnede van meer dan 1,5 vierkante millimeter.

Als de diameter van de basluidspreker 30 cm of meer is, het vermogen van het luidsprekersysteem niet groter is dan 100 W, hebben de versterker en luidsprekers krachtige connectoren met een schroefklem van de draad, dan kunt u veilig een akoestische kabel met een dwarsdoorsnede nemen van 2,5 vierkante millimeter. Kies voor de schroefklemmen op de luidsprekers en op de versterker, evenals voor de doorsnede van de geselecteerde kabel, de vergulde klemmen. Ze zullen het elektrisch contact verbeteren, de aansluiting geschikt maken voor herhaald aan- en afkoppelen, het verlies van geluidsspanning door verhitting van de aansluitingen verminderen, waardoor de basweergave van de speakers iets zal verbeteren.

Stap 5

Verwijder de plinten waaronder u de akoestische bedrading gaat installeren.

Stap 6

Leg de akoestische draden, bevestig ze aan de vloer met deuvelklemmen of plastic beugels. Zoek niet naar een snelle alternatieve bevestigingsmethode, sla geen spijkers in en schroef geen parkers tussen de draden van de draad.

Stap 7

Teken zowel de rechterkanaaldraad als de linkerkanaaldraad. Gewoonlijk wordt de positieve kern van de draad in de fabriek gemarkeerd, zelfs op relatief goedkope akoestische draden - de positieve kern is over de gehele lengte van de draad getekend of in het slechtste geval wordt een witte streep langs de gehele negatieve kern getrokken.

Stap 8

Soldeer de luidsprekerconnectoren aan de gestripte uiteinden van de draden. Isoleer de rantsoenen met krimpkous.

Stap 9

Sluit de luidsprekeraansluitingen aan op de versterker en de luidsprekers en let daarbij op de polariteit en zijkanten van de luidsprekers.

Stap 10

Zet de versterker aan, controleer of het systeem werkt.

Stap 11

Plaats de verwijderde plinten terug.

Aanbevolen: