Hoe Een Dvd Op De Ontvanger Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dvd Op De Ontvanger Aan Te Sluiten?
Hoe Een Dvd Op De Ontvanger Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Dvd Op De Ontvanger Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Dvd Op De Ontvanger Aan Te Sluiten?
Video: Tips Voor Aankomen | Hoe Moet Ik AANKOMEN? 2024, Mei
Anonim

De AV-receiver combineert een tuner voor het ontvangen van radio-uitzendingen, een stereoversterker en een ingangsschakelaar voor het aansluiten van verschillende audiobronnen op de versterker en videobronnen op een tv. Een van de bronnen van beide soorten signalen kan een dvd-speler zijn.

Hoe een dvd op de ontvanger aan te sluiten?
Hoe een dvd op de ontvanger aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

De ontvanger heeft, aangezien het een stereoapparaat is, drie RCA-ingangen voor het aansluiten van elk van de videoapparaten. Een ervan is geel gemarkeerd - het is bedoeld voor het leveren van een videosignaal. De tweede is wit - voer het audiosignaal van het linkerkanaal ernaartoe. De derde is rood gekleurd - sluit deze aan op de uitgang van de speler, van waaruit het audiosignaal van het linkerkanaal wordt gehaald. Als de signaalbron mono is (dvd-spelers zijn zeer zeldzaam), sluit dan de rode aansluiting niet aan.

Stap 2

Gebruik een kabel met drie stekkers aan elke kant om verwarring te voorkomen: geel, wit en rood. Bij zo'n kabel volstaat het om de uitgangen van de speler aan te sluiten op de ingangen van de AV-receiver, die dezelfde kleuren hebben. Als u een recorder gebruikt in plaats van een speler, verwar de ingangen dan niet met de uitgangen: gebruik op de recorder de aansluitingen met het label Out en op de ontvanger als In.

Stap 3

Zowel de signaalbron als de AV-receiver kunnen worden uitgerust met West-Europese SCART-aansluitingen in plaats van groepen RCA-aansluitingen. Gebruik kant-en-klare snoeren of RCA-SCART-adapters om ze aan te sluiten. Sommige van deze adapters zijn alleen bedoeld voor het verwijderen van het signaal, andere - alleen voor de voeding, en weer andere - voor beide. Die laatste hebben niet drie, maar zes stopcontacten (of drie stopcontacten en een schakelaar). Verwissel de adapters niet en als er een schakelaar is, zet deze dan in de juiste stand (In of Out).

Stap 4

Als je geen kant-en-klare snoeren of adapters hebt, maak ze dan zelf. Gebruik afgeschermde kabels. De RCA-stekker heeft twee contacten: een ring voor aansluiting op een gemeenschappelijke draad en een pen voor het verwijderen of leveren van een signaal. De SCART-stekker heeft 21 pinnen. Alle pinnen zijn genummerd. Gebruik de volgende contacten om het signaal te verwijderen: 3 - linkerkanaal geluidsuitgang (of mono), 1 - rechterkanaal geluidsuitgang, 4 - gemeenschappelijke audiodraad, 6 - linkerkanaal geluidsingang (of mono), 2 - rechterkanaal geluid ingang, 19 - beeldsignaaluitgang, 20 - beeldsignaalingang, 17 - beeldsignaal gemeenschappelijke draad.

Aanbevolen: