Alcatel A7 En Alcatel A7 XL: Review Van Twee Toestellen In Het Mid-budget Segment

Inhoudsopgave:

Alcatel A7 En Alcatel A7 XL: Review Van Twee Toestellen In Het Mid-budget Segment
Alcatel A7 En Alcatel A7 XL: Review Van Twee Toestellen In Het Mid-budget Segment

Video: Alcatel A7 En Alcatel A7 XL: Review Van Twee Toestellen In Het Mid-budget Segment

Video: Alcatel A7 En Alcatel A7 XL: Review Van Twee Toestellen In Het Mid-budget Segment
Video: Обзор смартфона Alcatel A7 2024, April
Anonim

In september 2017 was Berlijn gastheer van een internationale vakbeurs voor huishoudelijke apparaten, waar veel verschillende bedrijven nieuwe apparaten toonden. Onder de nieuwe producten die werden gepresenteerd, waren een aantal nieuwe goedkope smartphones: alcatel A7 en A7 XL.

Alcatel A7 en Alcatel A7 XL: review van twee toestellen in het mid-budget segment
Alcatel A7 en Alcatel A7 XL: review van twee toestellen in het mid-budget segment

Beschrijving

Alcatel A7 en A7XL, hoewel ze tot dezelfde lijn smartphones van alcatel behoren, zijn opvallend verschillend qua uiterlijk, technische kenmerken en prijs. Beide smartphones behoren ondanks hun prijsverschillen tot de middenklasse toestellen en kunnen qua prestaties niet tippen aan de populaire vlaggenschepen van de afgelopen jaren.

De alcatel A7 case is gemaakt van polycarbonaat, waardoor het toestel licht van gewicht is en voldoende beschermd is tegen fysieke schade. De oudere versie is bestand tegen veel ernstigere schade omdat hij is gemaakt van een veel sterkere metalen behuizing. Hoewel het ook plastic inzetstukken heeft, zonder welke de telefoon geen mobiel signaal of wifi zou kunnen ontvangen. Beide smartphones worden bovendien beschermd door gehard glas, dat moeilijk te breken of te krassen is.

Het scherm van de Alcatel A7 beslaat 72% van het voorste gebied, terwijl het A7XL-scherm 75% van het gebied inneemt. De A7 XL-versie is iets groter dan de budgetversie. De afmetingen zijn 159,6 mm x 81,5 mm x 8,65 mm, tegenover 152,7 mm x 76,5 mm x 8,95 mm voor de alcatel A7. Door zijn kleinere formaat en lichte body weegt de laatste slechts 165 gram, wat 10 gram lichter is dan zijn oudere model.

Alcatel a7 is alleen verkrijgbaar in het zwart. De A7 XL heeft een keuze uit zwarte, rode, blauwe en zilveren carrosseriekleuren.

Afbeelding
Afbeelding

Kenmerken

De weergave van het scherm van de alcatel A7 is 5,5 inch, de A7 XL 6 heeft iets meer - 6 inch. De rest van de displays zijn identiek aan elkaar. IPS-matrix met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, uitstekende helderheid. Door zijn grotere schermformaat heeft de alcatel XL een lagere pixeldichtheid dan de A7. Hoewel dit volgens de beoordelingen van de eigenaren niet bijzonder opvalt.

De processors zijn erg zwak, zelfs voor het mid-budget niveau. Beide apparaten zijn uitgerust met een acht-core mediatek MT6753-processor, die werkt op een frequentie tot 1,5 GHz. Grafische versneller mali-T860 MP2 met een frequentie tot 550 MHz.

Zowel de alcatel A7 als de alcatel A7 XL hebben 3 GB RAM en 32 GB permanent geheugen. Er is een mogelijkheid tot uitbreiding met geheugenkaarten tot 128 GB.

De alcatel A7 camera heeft een resolutie van 16 megapixels, dubbele flitser. Frontcamera 5MP. Video opnemen in fullHD 30fps.

De alcatel A7XL heeft een vergelijkbare situatie. Dubbele 12MP- en 2MP-camera's met dubbele flitser en fullHD 30fps-video-opname.

Als je de foto's van beide smartphones vergelijkt, zal er geen serieus verschil tussen zijn.

Beide smartphones hebben Android 7.1.1 OS

Prijs

Je kunt alcatel A7 kopen voor 13 duizend roebel, maar de prijs kan verschillen, afhankelijk van de regio van verkoop en de winkel. Prijzen voor alcatel a7 XL beginnen bij 17 duizend roebel.

Aanbevolen: