Hoe Maak Je Een Maaier?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Maaier?
Hoe Maak Je Een Maaier?

Video: Hoe Maak Je Een Maaier?

Video: Hoe Maak Je Een Maaier?
Video: TIPS & TRICKS DEEL 1 Benzine grasmaaier, motormaaier starten..... 2024, Mei
Anonim

Gazongras vereist periodiek maaien. Echte meesters geven de voorkeur aan zelfgemaakte maaiers, niet aan in China gemaakte eenheden. Dit komt mede door het grote aantal plastic onderdelen in geïmporteerde modellen die niet tegen oneffen terrein kunnen. Tegelijkertijd zijn handmatige modellen van zeisen die op benzine of een batterij werken ook niet succesvol. Een stabiele zeis op vier wielen is veel comfortabeler.

Hoe maak je een maaier?
Hoe maak je een maaier?

instructies:

Stap 1

Bereid vier wielen voor van een oude kinderwagen of een chassis uit één stuk. Bepaal de werkbreedte, want het vermogen van de elektromotor hangt ervan af. Als de werkbreedte 0,5 meter is, dan is een elektromotor van 900 W-1, 2 kW, die 1500 tpm levert, geschikt voor u. 3000 tpm vereist een motor van 600-800 W. Bij afwezigheid van versnellingsbakken speelt koppel een hoofdrol.

Stap 2

Knip al het overbodige van de kinderwagen af, laat alleen het onderstel over. Las aan de dwarsstaven, die de assen van de wielen zijn, twee stukken pijp die uit een rechthoekig profiel zijn gesneden. Houd een afstand tussen hen zodat ze op één lijn liggen met de bevestigingen van uw elektromotor. Een aan het uiteinde gemonteerde elektromotor heeft het voordeel. Maar kom je een zijmontage tegen, las dan twee verticale hoeken aan de profielen, die een plank van 40 mm hebben, om er een elektromotor op te monteren. Las de buizen met hoeken zo dat de motoras zich in het midden van het chassis bevindt en het uiteinde zich op een afstand van ongeveer 7 cm van de grond bevindt. Bepaal de afstand aan de hand van de geschatte hoogte van het gras na het maaien.

Stap 3

Maak een beschermkap van plaatstaal met een dikte van 1,2 mm. Teken een cirkel met een passer met een diameter van 53 cm, knip deze uit. Maak een gat in het midden dat 4 mm groter is dan de motoras. De zijkant van de behuizing is 5 cm van hetzelfde staal. Las de behuizing aan de leidingen vast, zodat de flens het uiteinde van de motoras 2,5 cm overlapt.

Stap 4

Maak een mes van een schijf met een diameter van 38 cm, gesneden uit staal met een plaatdikte van 2,5-3 mm. Boor een gat in het midden met dezelfde diameter als de motoras en maak langs de randen nog twee symmetrische gaten op een afstand van 2 cm van de rand van de schijf. Hier worden de snijdelen bevestigd. Schuif de schijf op de motoras zodat het uiteinde van de as gelijk ligt met de schijf. Las, controleer door de schijf te draaien, zodat er geen slag ontstaat.

Stap 5

Maak de snijdelen van gelegeerd staal, u kunt een handzaagblad gebruiken. Hun vorm doet er niet toe, ze zijn 9 cm lang en 3 cm breed. Stap 1 cm van de rand terug, las een gat op M6 - er zullen bevestigingsmiddelen aan de schijf zijn. Bevestig aan de schijf met M6-bouten zonder aan te draaien, maar met behulp van extra moeren. Jouw taak is om te voorkomen dat het mes bungelt, maar draait. Bij impact breekt het mes niet en keert door de middelpuntvliedende kracht terug naar de snijpositie.

Balanceer de schijf.

Aanbevolen: