Hoe Een Bootmotor Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bootmotor Te Kiezen?
Hoe Een Bootmotor Te Kiezen?

Video: Hoe Een Bootmotor Te Kiezen?

Video: Hoe Een Bootmotor Te Kiezen?
Video: Boating Tips: How to Choose the Right Size Outboard Engine 2024, April
Anonim

Geconfronteerd met de aankoop van een bootmotor, kan de koper eenvoudigweg in de war raken in het enorme assortiment dat nu op de markt is. Voor de juiste keuze is het noodzakelijk om duidelijk te begrijpen hoe nauwkeurig de kenmerken van de geselecteerde motor zullen overeenkomen met de omstandigheden van toekomstige werking.

Hoe een bootmotor te kiezen?
Hoe een bootmotor te kiezen?

instructies:

Stap 1

Controleer de gegevens in het paspoort van uw boot en ontdek de maat van de hekplaat waarop de motor (spiegel) is gemonteerd, die moet worden afgestemd op de motorgegevens.

Stap 2

Stop met uw keuze voor een tweetaktmotor als u een eenvoudige en pretentieloze motor in onderhoud nodig heeft. Deze motor werkt stabiel in het temperatuurbereik van -15C tot + 35C. Vereist minimale investering in onderhoud. Ook kan de motor worden gebruikt op 92 benzine. In de meeste gevallen zijn de bedrijfsparameters van tweetaktmotoren voldoende voor elke behoefte.

Stap 3

Als u meer efficiëntie, minimale trillingen en geluid wilt, moet u een viertaktmotor kiezen. Experts schrijven ook minder schadelijke uitlaatemissies toe aan dit type motor. Dit heeft een positief effect op het milieu.

Stap 4

De viertaktmotor is duurder en moeilijker te onderhouden. Het gewicht is een orde van grootte meer dan een tweetakt. Elke ingreep in de "binnenwereld" van de motor mag alleen worden uitgevoerd door een gekwalificeerde specialist. Je kunt de kaarsen ook bijvullen door de viertaktmotor in hoge golven te laten staan. Dit kenmerkt hem van de negatieve kant.

Stap 5

U kunt een viertaktmotor op pure benzine laten draaien zonder olie toe te voegen. Dit is een onbetwistbaar voordeel, uitgedrukt in minder benzineverbruik. Minder brandstofverbruik in een paar jaar zal het prijsverschil met een tweetakt terugbetalen.

Stap 6

Ga niet achter de extra pk's van de buitenboordmotor aan. Ze zullen niet zorgen voor een toename van de snelheid, maar zullen alleen een sterke opwinding rond de boot creëren, de boeg omhoog brengen en de achtersteven laten zinken, waardoor het gevaar wordt overspoeld door de golf te worden overspoeld. Om de stabiliteit te behouden en te voorkomen dat de boot omslaat, dient u bij het kiezen van een motor rekening te houden met de verhouding tussen spiegelbreedte, bootlengte en buitenboordmotorvermogen.

Aanbevolen: