Hoe Maak Je Een Proctoring-examen?

Hoe Maak Je Een Proctoring-examen?
Hoe Maak Je Een Proctoring-examen?

Video: Hoe Maak Je Een Proctoring-examen?

Video: Hoe Maak Je Een Proctoring-examen?
Video: HOW TO CHEAT ON AN ONLINE PROCTORED EXAM!! 😏🤫🔥 2024, Mei
Anonim

Afstandsonderwijs wordt steeds populairder en vaak krijgen ze bij het beschrijven van de cursus te horen dat men voor het behalen van een certificaat een examen met proctoring moet afleggen. Wat is het en hoe bereid je je voor op zo'n examen?

Hoe maak je een proctoring-examen?
Hoe maak je een proctoring-examen?

Proctoring is het op afstand monitoren van het gedrag van een proefpersoon tijdens een tentamen. Moderne technologieën maken het mogelijk om gedrag tot in het kleinste detail op te sporen en sommige externe omstandigheden te beheersen: of een persoon een document heeft verstrekt dat zijn identiteit bewijst, is dit de persoon die op het document staat afgebeeld, is er iemand anders in de Kamer. Daarnaast houdt het proctoringsysteem geluiden in de gaten en hoort het zeker als er iemand naast je staat die vraagt.

Het proctoringsysteem kan in handmatige modus werken (een persoon of een medewerker van het bedrijf houdt u in de gaten met behulp van een speciaal programma, evenals een camera en microfoon op uw computer), of in automatische modus (de beweging van uw hoofd, de aanwezigheid van externe geluiden) wordt gecontroleerd door het programma.

Een van de programma's die de cursusorganisatoren gebruiken is Examus. Om te slagen voor het examen wordt een leerling of luisteraar overgebracht naar een track in een speciaal programma, waarna het tijdstip van de les wordt geselecteerd.

Hier zijn enkele tips voor degenen die een examen gaan doen met dit systeem:

· Kies een tijdstip waarop niemand bij je in de buurt is. Dit geldt vooral als u van plan bent het examen op de werkplek af te leggen. Het is beter om vroeg te komen en een bericht op de deur te hangen, zodat u een paar minuten niet gestoord wordt.

· Zorg ervoor dat de paspoorthoes uw gezicht niet bedekt. Het is beter om alle stukjes papier te verwijderen die de identificatie kunnen verstoren.

· Koppel de tweede monitor vooraf los als deze is aangesloten op een pc. Het eerste dat het systeem zal controleren, is de aanwezigheid van extra aangesloten apparaten.

· Demonteer het puin op het bureaublad. Zelfs als je je op je gemak voelt bij het slagen voor het examen te midden van een stapel papieren, zal de surveillant dit soort tafel niet accepteren en zul je je schamen om een oppervlak te laten zien dat bezaaid is met papieren.

· Probeer je geen zorgen te maken. Dit is tenslotte maar een examen.

Aanbevolen: