Hoe Een Stappenteller Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stappenteller Te Kiezen?
Hoe Een Stappenteller Te Kiezen?

Video: Hoe Een Stappenteller Te Kiezen?

Video: Hoe Een Stappenteller Te Kiezen?
Video: How to Choose a Pedometer 2024, Mei
Anonim

Een stappenteller is een must voor elke aanhanger van een gezonde levensstijl. Maar voordat je er een krijgt, moet je het verstandig kiezen. Dit moet worden geleid door een aantal criteria.

Hoe een stappenteller te kiezen?
Hoe een stappenteller te kiezen?

instructies:

Stap 1

Beslissen of u een stappenteller koopt om te wandelen of om te hardlopen? Wordt het tijdens het gebruik blootgesteld aan sterke trillingen en schokken? Kies op basis hiervan een model in een kunststof of metalen behuizing.

Stap 2

Bedenk wat voor soort indicatie en methode voor het tellen van stappen voor u geschikt is. Als je geen extra functies van het apparaat nodig hebt, behalve voor het tellen van stappen, koop dan een mechanisch apparaat. Hij kan op zijn beurt een trommel- of pijlaanduiding hebben. Welke u moet kiezen, hangt af van uw esthetische voorkeur. Als je de drumaanduiding leuk vindt (zoals op de toonbank van een bandrecorder), zoek dan op online veilingen naar het huishoudelijke apparaat "Zarya", dat bovendien een metalen behuizing heeft. Het voordeel van elke mechanische stappenteller is dat het niet nodig is de batterijen te vervangen, het nadeel is de noodzaak van periodiek opwinden (vergelijkbaar met een horloge).

Stap 3

Als u wilt dat het apparaat naast het tellen van stappen ook (zij het zeer ongeveer) calorieën berekent, de huidige tijd weergeeft, enz., Schaf dan een elektronische stappenteller aan. Kies het model op basis van de gewenste set functies.

Stap 4

Let bij het kiezen van een elektronische stappenteller op het type sensor dat in het apparaat wordt gebruikt. Het kan op contact, reed of versnellingsmeter zijn gebaseerd. Deze laatste zijn het meest betrouwbaar en zorgen er bovendien voor dat het apparaat in elke plaats van strikt gedefinieerde positie kan worden gedragen.

Stap 5

Als je geen extra apparaten bij je wilt hebben, overweeg dan om een speler of telefoon met een ingebouwde stappenteller aan te schaffen. En door voor uw kind een speciale kit voor een zakspelconsole te kopen, die een speciale cartridge met een spel en een stappentellersensor bevat, duwt u hem om te lopen, omdat de metingen van het apparaat in dit spel worden omgezet in extra punten. In al dergelijke ontwerpen worden in de regel sensoren op basis van versnellingsmeters gebruikt.

Aanbevolen: