Waarom Microsoft Zijn Logo Voor Het Eerst In 25 Jaar Veranderde

Waarom Microsoft Zijn Logo Voor Het Eerst In 25 Jaar Veranderde
Waarom Microsoft Zijn Logo Voor Het Eerst In 25 Jaar Veranderde

Video: Waarom Microsoft Zijn Logo Voor Het Eerst In 25 Jaar Veranderde

Video: Waarom Microsoft Zijn Logo Voor Het Eerst In 25 Jaar Veranderde
Video: My Ultimate Microsoft Logo History (1872-TREOT) 2024, Mei
Anonim

Een logo is een doordacht teken dat mensen associëren met een bepaald bedrijf. Vaak is hij het die garant staat dat het nieuwe product dat door het bedrijf wordt uitgebracht geweldig zal zijn. Daarom veranderen bedrijven zelden hun logo, en als ze dat doen, dan om goede redenen. Een voorbeeld hiervan was de verandering van het icoon bij Microsoft.

Waarom Microsoft zijn logo voor het eerst in 25 jaar veranderde
Waarom Microsoft zijn logo voor het eerst in 25 jaar veranderde

Microsoft heeft besloten het voor iedereen bekende logo te wijzigen. Dit nieuws trok veel aandacht, want de laatste keer dat zo'n stap precies 25 jaar geleden werd gemaakt - in 1987.

In plaats van de traditionele veelkleurige vlag naast de naam van het bedrijf, komt er nu een vierkant bestaande uit vier tegels van oranje, groene, gele en blauwe kleuren. En de naam zelf is geschreven in het Segoe-lettertype, dat zal worden gebruikt in de nieuwe versie van het Windows 8-besturingssysteem.

Volgens Jeff Hanse, directeur merkstrategie voor Microsoft, weerspiegelt een dergelijke fundamentele verandering een "nieuw tijdperk" in het bedrijf. Dit jaar moet een tijd van verandering zijn voor het bedrijf. Vandaag wordt de release van nieuwe versies van alle meest populaire Microsoft-producten al voorbereid, dus de logowijziging is een visuele weerspiegeling van deze lancering.

In het bijzonder zal in de herfst een fundamenteel nieuwe versie van het Windows 8-besturingssysteem worden uitgebracht met een opnieuw ontworpen Metro-gebruikersinterface, die is gebaseerd op eenvoudige typografie en vormen. Dit weerspiegelt het ontwerp van een nieuw logo waarmee Microsoft besloot terug te gaan naar de basis - het lijkt veel op het pictogram voor Windows 1.0 dat in 1985 werd uitgebracht.

Het werk aan de totstandkoming van het nieuwe logo werd uitgevoerd door het Amerikaanse merkbureau Pentagram. Tegelijkertijd probeerden ze het zo eenvoudig mogelijk te maken en de herkenbaarheid van het teken te behouden, waarvoor ze het traditionele kleurenschema voor Microsoft verlieten.

Het bedrijf begint het nieuwe merk nu geleidelijk overal te introduceren. Het is al verschenen op de corporate website (microsoft.com) en in drie Microsoft-winkels in Seattle, Boston en Bellevue. En in de komende maanden is het management van het bedrijf van plan om het vierkante logo op wereldwijde schaal te introduceren.

Aanbevolen: