Hoe Een Golden Interstar-satellietschotel In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Golden Interstar-satellietschotel In Te Stellen
Hoe Een Golden Interstar-satellietschotel In Te Stellen

Video: Hoe Een Golden Interstar-satellietschotel In Te Stellen

Video: Hoe Een Golden Interstar-satellietschotel In Te Stellen
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, Mei
Anonim

Satellietantennes Golden Interstar zijn offset. Hun installatie en afstemming wordt uitgevoerd volgens dezelfde regels als het afstemmen van alle antennes van dit type. Het bereik van gefabriceerde standaardformaten stelt u in staat een antenne te kiezen voor het ontvangen van een signaal van elke sterkte.

Hoe een Golden Interstar-satellietschotel in te stellen
Hoe een Golden Interstar-satellietschotel in te stellen

Noodzakelijk

  • - schotelantenne Golden Interstar;
  • - een set satellietapparatuur (converter, netwerkkaart, antennekabel);
  • - een computer met internettoegang.

instructies:

Stap 1

Bepaal de richting naar de satelliet. Gebruik hiervoor het programma Satellite Antenna Alignmen (SAA). Open het programma. Zoek de satelliet in de lijst waarop je de antenne gaat afstemmen en klik erop met de muis. De coördinaten worden ingevoerd in het venster aan de rechterkant. Als de satelliet niet in de lijst staat, voert u de coördinaten handmatig in door ze te vinden op de website https://www.lyngsat.com of op een andere.

Stap 2

Voer de coördinaten van uw huis in SAA in. Ze kunnen worden gevonden in het menu "Steden van Rusland" of worden bepaald met behulp van een geografische kaart, GPS-navigator of de site https://api.yandex.ru/maps/tools/getlonglat/. Na het invoeren van de gegevens zal het programma de azimut en elevatie van de gewenste satelliet weergeven.

Stap 3

Ga naar de menu's "Azimut in de zon" en "Offset antenne", waar de tijd dat de zon in hetzelfde azimut staat met de satelliet en de elevatiehoek van de antenne worden aangegeven. Wacht tot het moment dat de zon op het gewenste punt staat en bepaal op de grond een oriëntatiepunt dat samenvalt met de positie van de zon - de top van een boom, een fragment van het dak van een gebouw, enz. Dit oriëntatiepunt zal het is mogelijk om de antenne op elk moment af te stemmen, ongeacht de stand van de zon …

Stap 4

Bevestig het azimut-hoekmechanisme en de beugel voor het monteren van de converter aan de antenne, in strikte overeenstemming met de instructies. Bevestig de L-vormige beugel aan de muur van het huis op een plek die open is voor het signaal. Zet de antenne erop en draai de bevestigingsbouten licht aan.

Stap 5

Bevestig de converter in de antennebeugel - stevig genoeg zodat deze niet trilt; en tegelijkertijd niet zozeer dat er geen obstakels zijn voor het draaien en axiale verplaatsing van de converter.

Stap 6

Plaats de netwerkkaart in de computer en installeer de software ervoor. Sluit het ene uiteinde van de antennekabel aan op de converter, het andere op de uitgang van de netwerkkaart. Bereid de uiteinden van de kabel voor en sluit de connectoren hierop aan volgens de instructies.

Stap 7

Richt de antenne in azimut op het baken dat u in stap 3 hebt geselecteerd en draai de horizontale offsetbouten vast.

Stap 8

Om de antenne in het verticale vlak te oriënteren, bevestigt u een vlakke rail aan de voorzijde langs de verticale as, die een hoek met de horizon moet vormen die gelijk is aan de elevatiehoek van de antenne. Als de vereiste hoekwaarde dicht bij 90 ° (+/– 1-2 °) ligt, kan de antenne in het verticale vlak worden gepositioneerd met behulp van één loodlijn, waarbij de hellingshoek van de baak enigszins naar de ene of de andere kant wordt aangepast de verticaal. Als de hefhoek aanzienlijk afwijkt van 90 °, gebruik dan een goniometer of gradenboog boven het hoofd en breng deze aan op de baak.

Stap 9

Probeer na het grof installeren van de antenne het signaal te herstellen. De handigste manier om dit te doen is met een satellietzoeker - een apparaat om naar signalen van satellieten te zoeken. Afhankelijk van de uitvoering kan het apparaat worden aangesloten op de converter of door de antennekabel tussen de converter en de netwerkkaart te verbreken. Instrumentinstructies beschrijven de exacte procedure die moet worden gevolgd om een signaal te vinden.

Stap 10

Als er geen satellietzoeker beschikbaar is, neemt u het signaal op met een computer. Open hiervoor het tunerprogramma van de netwerkkaart en voer de signaalparameters erin in, die te verkrijgen zijn via de website lyngsat.com. Als de antenne nauwkeurig genoeg is georiënteerd, geeft de programma-indicator onmiddellijk de aanwezigheid van een signaal aan. Als er geen signaal is, verander dan de richting van de antenne door kleine verschuivingen horizontaal en verticaal totdat het signaal vast is.

Stap 11

Na het bevestigen van het signaal, richt u de antenne nauwkeurig. Om dit te doen, elimineert u de mogelijkheid van verplaatsing van de antenne in het verticale vlak door de overeenkomstige bouten vast te draaien en verplaatst u de antenne in het horizontale vlak totdat u de positie vindt waarop het signaal maximaal zal zijn. Draai vervolgens de horizontale offsetbouten vast en maak de verticale oriëntatiebevestigingen los. Kantel de antenne iets omhoog en omlaag om de positie van het maximale signaal te vinden. Nadat u klaar bent met afstellen, draait u alle bevestigingsbouten van de antenne stevig vast.

Aanbevolen: