Een Computer Bedienen Vanaf Een Android-telefoon

Inhoudsopgave:

Een Computer Bedienen Vanaf Een Android-telefoon
Een Computer Bedienen Vanaf Een Android-telefoon

Video: Een Computer Bedienen Vanaf Een Android-telefoon

Video: Een Computer Bedienen Vanaf Een Android-telefoon
Video: How to Control Your PC from Android (in 7 Minutes) 2024, Mei
Anonim

Soms hebt u een externe speler, een externe desktopclient of gewoon een manier nodig om gegevens van uw telefoon naar uw computer over te zetten. Hier vindt u tips over hoe u veilig verbinding kunt maken met uw pc-bureaublad en de gewenste apps rechtstreeks vanaf uw Android-telefoon kunt starten.

Een computer bedienen vanaf een Android-telefoon
Een computer bedienen vanaf een Android-telefoon

Noodzakelijk

telefoon, computer

instructies:

Stap 1

Opleiding.

De telefoon en computer moeten op dezelfde router zijn aangesloten en aan de computer in het netwerk moet een statisch IP-adres worden toegewezen, d.w.z. het krijgt hetzelfde lokale adres (192.168.x.x) elke keer dat het wordt ingeschakeld. Elke router heeft zijn eigen kenmerken, dus het is in dit stadium onmogelijk om specifieke aanbevelingen te doen. Maar over het algemeen zou het proces ongeveer als volgt moeten verlopen.

1. Zoek het hardware MAC-adres van de verbinding die u gebruikt (bedraad of draadloos). In Windows kan dit worden gedaan door een opdrachtpromptvenster te openen en de opdracht ipconfig –all in te voeren. Open op een Linux- of Mac OS-machine een terminal en voer de opdracht ifconfig -a in. Blader totdat u de configuratie-informatie voor uw router ziet. Het MAC-adres, meestal weergegeven in de regel Physical Address, ziet er ongeveer uit als a2: b9: 34: 54: cc: 10 (zie afbeelding).

2. Ga naar de configuratiepagina van de router door een browser te openen en 192.168.1.1 of 192.168.0.1 in de adresbalk te typen. Als dat niet werkt, zoek dan naar het juiste adres in de instructies of op de website van de fabrikant. Zoek op de routerconfiguratiepagina het gedeelte over de definitie van statische IP-adressen. Voer het MAC-adres van uw computer in, de naam en het IP-adres dat nu aan de router wordt toegewezen (192.168.1.100 is bijvoorbeeld meestal vrij veilig). Als je dit hebt gedaan, kun je verder.

Om het MAC-adres van een computer te vinden, typt u ipconfig -all bij een opdrachtprompt en zoekt u naar Phy in de uitvoer
Om het MAC-adres van een computer te vinden, typt u ipconfig -all bij een opdrachtprompt en zoekt u naar Phy in de uitvoer

Stap 2

Unified Remote installeren.

Ga naar de Unified Remoute-website (www.unifiedremoute.com), download de pc-servertoepassing vanaf daar en start de installatieprocedure. Het wachtwoord dat u invoert, moet sterk genoeg zijn, al het andere kan standaard worden gelaten. Als het systeem vraagt of u een firewall voor deze toepassing moet openen, antwoord dan met ja. Dan moet je de Android-app downloaden van de Play Store of de Unified Remote-website. Wie de voorkeur geeft aan Windows-telefoons vindt daar ook de Windows Phone-app (zie afbeelding).

Start de mobiele applicatie en als de Unified Remote-server op uw computer ook actief is en het netwerk in orde is, zal deze proberen de configuratie automatisch te configureren. Als dit in de automatische modus niet lukt, moet u de server handmatig toevoegen door het IP-adres van uw pc in te voeren.

Eenmaal verbonden met de server, ga naar het gedeelte Afstandsbedieningen van de applicatie. Er zijn hier veel parameters om mee te experimenteren. Het handigst zijn basisinvoer, waarmee u het touchscreen van uw telefoon kunt gebruiken als een intuïtieve pc-muis, en media, die afspeel-/stop-/volumetoetsen weergeeft die vergelijkbaar zijn met die op een fysiek toetsenbord.

Als de netwerkverbinding stabiel is, is er weinig of geen latentie.

Uiteraard heeft afstandsbediening alleen zin als het mobiele apparaat letterlijk als afstandsbediening wordt gebruikt. Wanneer u de cursor- of multimediatoetsen bedient, moet u zich in de buurt van de computer bevinden en zien wat er op het scherm gebeurt.

Unified Remote stelt je in staat je telefoon als muis te gebruiken en is redelijk stabiel
Unified Remote stelt je in staat je telefoon als muis te gebruiken en is redelijk stabiel

Stap 3

VLC

Als je een applicatie wilt die zowel als afstandsbediening als kanaal fungeert voor het tegelijkertijd overzetten van multimedia-inhoud van pc naar telefoon, dan is de VLC-speler precies wat je nodig hebt.

Start de VLC-app en selecteer Opties in het vervolgkeuzemenu Extra. Zet de schakelaar "Instellingen weergeven" in de linkerbenedenhoek op de positie "Alle", selecteer in het gedeelte "Interface" in het linkerdeelvenster het item "Hoofdinterfaces" en vink het vakje Web aan. Sluit vervolgens het instellingenvenster. De speler zelf moet op het scherm blijven staan (zie afbeelding).

Dan volgt uit de Google Play store om de Android VLC Direct Pro Free applicatie te downloaden. Standaard zal het proberen een actieve VLC-server op het netwerk te vinden. Als de VLC-speler open is, gebeurt in de regel alles automatisch, maar als de pc de pc niet kan detecteren, zoals in het geval van de Unified Remote, vraagt de toepassing u om het IP-adres in te voeren.

Nadat de verbinding tot stand is gebracht, ziet u de hoofdinterface van het programma voor u. In het TARGET-gedeelte in de linkerbovenhoek wordt u gevraagd om te kiezen wat u gaat doen: multimedia-inhoud rechtstreeks op uw pc beheren (conisch VLC-pictogram) of naar uw telefoon streamen (Android-pictogram). De afspeel/pauze/stop-knoppen en volumeregeling bevinden zich bovenaan het scherm. De lijst met beschikbare bestanden wordt weergegeven door vier pictogrammen, die op een rij staan en u toegang geven (van links naar rechts): lokale video op de telefoon, lokale audiobestanden op de telefoon, multimedia-inhoud op de pc en de laatste bestanden geopend op de pc. Als je iets op je computer begint af te spelen, verschijnt er onderaan het scherm een tijdlijn, waarmee je vooruit en achteruit door de opname kunt bladeren. Precies wat je nodig hebt!

Er zijn drie dingen die u moet weten over VLC.

Ten eerste kan de telefoon mogelijk niet alle bestanden afspelen, wanneer deze op de computer wordt geopend, start de speler standaard. In dit geval kunt u proberen de bètaversie van de VLC voor Android-app te gebruiken, waarmee u de standaardassociaties met videobestanden kunt definiëren.

Ten tweede kan een andere computer via een netwerk via een browser op dezelfde VLC-afstandsbedieningsinterface worden aangesloten (bijvoorbeeld als u vanaf een laptop verbinding wilt maken met een multimedia-pc zonder op te staan van de bank). Typ gewoon 192.168.1.100:8080 in de adresbalk van uw browser (als u een ander statisch IP-adres gebruikt, voert u dit in).

Ten derde, om verbinding te maken met de VLC-speler, moet deze al op een andere computer draaien. En aangezien VLC geen typische achtergrondtoepassing is, moet u het zelf aan uw opstartlijst toevoegen. Van tijd tot tijd doet zich een situatie voor waarin u een toepassing moet sluiten en opnieuw moet openen om over te schakelen van het rechtstreeks op een pc bekijken van een bestand naar het bekijken in de streamingmodus. Helaas is er hier geen echt handige oplossing. De enige suggestie is om de speler te openen met bijvoorbeeld Unified Remote en vervolgens het VLC-afstandsbedieningsprogramma te starten. Maar je hoeft niet op te staan van de bank.

De VLC-speler heeft veel verschillende instellingen, maar om de overdracht van multimedia-inhoud naar de telefoon te organiseren
De VLC-speler heeft veel verschillende instellingen, maar om de overdracht van multimedia-inhoud naar de telefoon te organiseren

Stap 4

VNC

VNC (Virtual Network Computing) is een uitstekend afstandsbedieningssysteem voor multimedia-inhoud waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Op het basisniveau is VNC een alternatief voor Unified Remote en kunt u de cursor over het scherm bewegen, maar daar stopt het niet. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een document scannen op uw kantoor-pc, bestanden converteren naar PDF, documenten per post verzenden en tegelijkertijd een film kijken op een computer in een andere kamer.

Het implementeren van een VNC-server op een computer is eenvoudig - Windows-gebruikers hoeven alleen het servergedeelte van het RealVNC-programma te downloaden van de RealVNC-website (www.realvnc.com), het op een pc te installeren en het uit te voeren door een sterk wachtwoord in te voeren (zie afbeelding).

Ubuntu Linux-gebruikers moeten het x11vnc-programma installeren vanuit het Ubuntu Software Center, het menu Startup Applications openen en daar de volgende opdracht toevoegen: x11vnc -forever -passwd xyzzy -rfbport 5900 -bg, waarbij xyzzy het gekozen wachtwoord is.

Dus vanaf de pc-kant is alles klaar. Nu moet je de VNC-app op je telefoon installeren. Er zijn nogal wat VNC-applicaties van verschillende kwaliteit voor het Android-besturingssysteem, maar degene die ik het leukst vond was Free bVNC. Er is niets moeilijks aan het opzetten ervan. Het enige wat u hoeft te doen is uw pc-naam, IP-adres, geselecteerd wachtwoord in te voeren en op de knop Verbinden te klikken. Vervolgens kunt u het menu openen en Simulated Touchpad als invoermodus selecteren.

De gratis RealVNC-serversoftware is eenvoudig te installeren en heeft bescheiden resourcevereisten. Na
De gratis RealVNC-serversoftware is eenvoudig te installeren en heeft bescheiden resourcevereisten. Na

Stap 5

Wake-on-LAN: wek een computer via het netwerk

stel dat u torrents wilt beheren en multimedia-informatie vanaf uw pc wilt streamen. De computer wordt tijdens de inactieve modus in de slaapstand gezet en tegelijkertijd bent u het huis uit, of bent u gewoon te lui om naar een andere kamer te gaan om hem aan te zetten. Als dit allemaal zo is, dan heb je iets om te behagen. De meeste machines ondersteunen al vele jaren de Wake-on-LAN-functie, waarmee een netwerkkaart een computer kan wekken wanneer deze een bericht ontvangt dat via het netwerk is verzonden.

Helaas is het moeilijk om hier specifieke instructies te geven, omdat elke pc zijn eigen onderscheidende kenmerken heeft. Als de netwerkcomponenten rechtstreeks in het moederbord zijn geïntegreerd, moet u de Wake-on-LAN-instellingen in het BIOS controleren, anders moet u ze zoeken in de geavanceerde parameters van de netwerkkaart in Apparaatbeheer.

Elke netwerkadapter, behalve draadloze adapters die zijn aangesloten via de USB-interface, ondersteunt de Wake-on-LAN-functie. Activeer deze functie.

Vervolgens moet u de gelijknamige Android-applicatie downloaden. Net als bij VNC zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Een optie is de Android Wake on LAN-app. Deze keer hoeft u niets op uw pc te installeren, maar in plaats daarvan moet u bij het instellen van Wake on LAN het MAC-adres van uw computer en het IP-adres invoeren. Nadat u alle benodigde gegevens hebt opgegeven, zet u de machine in de slaapstand en geeft u een signaal dat deze weer tot leven moet brengen. Denk maar aan de mogelijkheden die deze app voor u opent! Nu kunt u uw computer uit de slaapstand halen, VLC openen en uw film naar uw telefoon streamen zonder uit bed te komen.

Stap 6

Draag je pc met je mee in je zak

Het adres 192.168.1.100 dat aan de machine is toegewezen, is alleen geldig binnen ons eigen netwerk (daarom kan iedereen zijn computer het adres 192.168.1.100 toewijzen). En om van buitenaf verbinding te maken, moet u uw wereldwijde IP-adres opgeven, dat u kunt vinden door in de Google-zoekbalk te typen: "Wat is mijn IP-adres?"

Houd er rekening mee dat sommige ISP's elke keer dat uw modem wordt aangesloten een nieuw globaal IP-adres toewijzen, daarom moet u dit controleren na een stroomstoring (neem eerst contact op met uw ISP, aangezien het waarschijnlijk mogelijk is om u een statisch IP-adres toe te wijzen). adres). Bovendien moet u uw router configureren om externe verzoeken door te sturen naar uw thuisnetwerk op 192.168.1.100. Zodra u overschakelt naar het algemene IP-adres, kunt u niet langer bepalen tot welke computer u op afstand toegang moet krijgen. U maakt verbinding met de router en deze zou al moeten weten welke pc wordt gebruikt.

Nogmaals, we herhalen dat elke router zijn eigen kenmerken heeft, en hier is het onmogelijk om voor alle gelegenheden nauwkeurige instructies te geven. Zoek naar de bijbehorende instellingen in het gedeelte Port Forwarding. De benodigde poorten (als u wordt gevraagd om te kiezen tussen TCP en UDP, kies dan beide opties tegelijk) moeten worden toegevoegd aan de pc met het IP-adres 192.168.1.100. De programma's die we hebben overwogen, gebruiken de volgende poorten:

- Wake-on-LAN: 9;

- VNC: 5900;

- VLC: 8080;

- Uniforme afstandsbediening: 9512.

Sla de opgegeven instellingen op, verplaats uw telefoon van huis en probeer verbinding te maken met uw computer met behulp van verschillende programma's en het algemene adres op te geven. Als alles is gelukt, zit de externe pc in uw zak.

Aanbevolen: