Hoe Maak Je 's Nachts Foto's?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je 's Nachts Foto's?
Hoe Maak Je 's Nachts Foto's?

Video: Hoe Maak Je 's Nachts Foto's?

Video: Hoe Maak Je 's Nachts Foto's?
Video: NIGHT PHOTOGRAPHY for beginners - Tips and camera settings explained 2024, April
Anonim

Nachtfotografie heeft een bijzondere charme. Zelfs de meest onopvallende plot in het licht van lantaarns begint te spelen met kleuren, verandert in een fantastische illustratie. Maar om ervoor te zorgen dat de foto van hoge kwaliteit is, moeten tijdens het fotograferen verschillende regels worden gevolgd.

Minimaal diafragma is vereist voor nachtopnamen
Minimaal diafragma is vereist voor nachtopnamen

Noodzakelijk

  • - Camera met handmatige instellingen
  • - Statief
  • - Kabel
  • - Afstandsbediening voor de camera

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken hoe je twee soorten nachtfotografie kunt maken, namelijk een nachtelijk stadsgezicht en een nachtportret buitenshuis. Voor beide gevallen heb je een handmatige camera en een statief nodig. Idealiter kun je ook een kabel- of camera-afstandsbediening gebruiken, maar als je die niet hebt, kun je de ingebouwde zelfontspanner met timer gebruiken.

Hoe maak je 's nachts foto's?
Hoe maak je 's nachts foto's?

Stap 2

Voor stadslandschapsfotografie is het beter om de zogenaamde "regimetijd" te kiezen. Dit woord betekent de tijd direct na zonsondergang, wanneer de schemering over het gebied valt, de lantaarns al zijn aangestoken, maar de duisternis heeft de stad nog niet verzwolgen. Kies een scène om op te nemen en pas op dat u geen licht opvangt dat zich te dicht bij het beeld bevindt. Monteer de camera op een statief, zet de flitser uit, selecteer de minimale ISO-waarde. Witbalans kan worden toevertrouwd aan de automatische machine, houd het diafragma van de camera tot het minimum beperkt. Het is vermeldenswaard hier dat hoe meer het diafragma wordt geklemd, hoe groter de waarde ervan zal zijn. Dat wil zeggen, voor nachtopnamen moet je de diafragma-instelling van 8-22 kiezen in plaats van de gebruikelijke 4-5 gedurende de dag. Dit maximaliseert de scherpte van de foto.

Hoe maak je 's nachts foto's?
Hoe maak je 's nachts foto's?

Stap 3

De sluitertijd onder deze omstandigheden zal behoorlijk lang zijn, dus om onscherpte te voorkomen, moet je proberen om zelfs de geringste beweging van de camera te vermijden. Je kunt de camera gewoon schudden door met je vinger op de knop te drukken, en dit is waar de ontspanknop op afstand of de zelfontspanner van pas komt. Stel de camera scherp en laat de camerasluiter los. Wacht tot het werkt, vanwege de lange belichting kan het 10 tot 15 seconden duren. Zorg ervoor dat u een paar foto's maakt, waarbij u de belichting plus en min wijzigt. Na verloop van tijd komt er ervaring naar je toe en kun je meteen de gewenste belichtingswaarde selecteren.

Hoe maak je 's nachts foto's?
Hoe maak je 's nachts foto's?

Stap 4

Als je een persoon wilt fotograferen tegen de achtergrond van een nachtstad, zet je de flitser aan, maar verminder je het vermogen in de instellingen met de helft of zelfs drie keer. Ga 2-3 meter van het model af, monteer de camera op een statief, selecteer sluiterprioriteit. De sluitertijd moet, afhankelijk van de opnameomstandigheden, worden genomen in het bereik van 1/30 - 1/10 sec. Maak een paar foto's en vergelijk de resultaten. Als het model overbelicht blijkt te zijn, moet het flitsvermogen nog meer worden gedimd en vice versa. Als je alles goed hebt gedaan, zou je een correct belicht portret moeten krijgen en de achtergrond is prachtig getekend zonder zwarte gaten.

Aanbevolen: