Hoe Maak Je Je Eigen Online Radio

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Je Eigen Online Radio
Hoe Maak Je Je Eigen Online Radio

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Online Radio

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Online Radio
Video: een Live Radio Show maken! 2024, Mei
Anonim

Het idee om een eigen internetradiostation te openen komt bij een enorm aantal mensen op. Maar slechts enkelen brengen hun idee tot directe ontdekking. Iemand denkt dat dit een duur proces is, iemand dat er grote computerbronnen nodig zijn, en iemand is er volledig van overtuigd dat er belasting moet worden betaald voor dit soort activiteiten. Het is tijd om al deze mythen te ontzenuwen en te zien wat hier echt voor nodig is.

Hoe maak je je eigen online radio
Hoe maak je je eigen online radio

Noodzakelijk

De nullsoft-website en hun drie programma's, snel internet en veel goede muziek

instructies:

Stap 1

Zorg voor een goede internetverbinding. Het enige dat geld kost voor je radiostation is een constante en snelle verbinding. Voor een goede uitzending heb je een snelheid van 2 megabit of meer nodig. Een deuce is voldoende om vastlopen, overbelasting en andere onaangename dingen te voorkomen.

Stap 2

Installeer indien mogelijk 5 megabit internet. Ondanks dat twee voor jou ook genoeg zouden zijn, als je iets begint te downloaden of heel actief op zoek bent naar iets op het net, zullen je luisteraars het onmiddellijk weten door het lawaai en de vertragingen. Met vijf of meer megabytes kunt u het volledige leven van een internetgebruiker leven zonder uw online radio in gevaar te brengen.

Stap 3

Ga naar de Nullsoft-website. Om een radio te maken heb je maar drie gratis programma's van deze site nodig: Winamp, Soundcast server en SHOUTcast DNAS Plug-in. Winamp is een bekende muziekspeler. Soundcast-server is direct uw radiostation, dat wordt geüpload naar de Nulsoft-website. De sound plug-in is het verbindende deel van je radiostation. Zij is het die van uw computer (of liever Winamp) een oyline-radio gaat maken.

Stap 4

Zoek de muziek die u wilt afspelen. Geef bij het installeren van de server op de site de stijl en het formaat van de muziek op. Andere gebruikers kunnen uw radio in de algemene lijst vinden en er verbinding mee maken.

Stap 5

Dan hangt alles van jou af. Speel de rol van DJ in uw bedrijf. Verspreid de link onder je vrienden en speel samen je favoriete muziek. Of voer een kleine advertentiecampagne op sociale media en populaire muzieksites en probeer van radio een nieuwe inkomstenbron te maken.

Aanbevolen: