Hoe Maak Je Je Eigen Radio?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Je Eigen Radio?
Hoe Maak Je Je Eigen Radio?

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Radio?

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Radio?
Video: Homemade Radio 2024, Mei
Anonim

Je eigen internetradiostation opzetten is een fluitje van een cent. Het radiostation stelt je in staat om liedjes, interviews en commercials uit te zenden wat je maar wilt om het publiek op internet te interesseren. Gelukkig stelt de moderne technologie iedereen in staat dit te doen.

Hoe maak je je eigen radio?
Hoe maak je je eigen radio?

Noodzakelijk

  • - een computer met internettoegang;
  • - audiobestanden voor uitzending.

instructies:

Stap 1

Vind en onderzoek verschillende hostingdiensten voor internetradio. Elke service biedt functies zoals het aantal luisteraars, het type muziek en beheeropties waar u uw radio omheen kunt bouwen. Sommige radio's vereisen een maandelijks abonnementsbedrag dat tijdens het registratieproces moet worden betaald.

Stap 2

Registreer u bij de door u gekozen dienst. Tijdens het registratieproces moet u de gegevens van uw internetradiostation invullen. Deze details kunnen de naam van het station, het genre en uw locatie voor de uitzending bevatten.

Stap 3

Download en installeer de software die nodig is om een online radiostation te hosten. Sommige hostingdiensten vereisen dat u speciale plug-ins downloadt om deze op uw computer te laten werken, maar in dit geval moet de bron deze zelf leveren.

Stap 4

Bereid het vereiste aantal nummers, commercials en andere audiobestanden voor om uit te zenden met behulp van de software die u zojuist hebt geïnstalleerd. In sommige gevallen moet u audio-informatie uploaden naar de online server van de hostingprovider, die deze op internet zal opslaan.

Stap 5

Maak afspeellijsten met audiobestanden die u hebt voorbereid voor uitzending. Als je eenmaal een zender hebt gestart, blijft deze functioneren totdat je afspeellijst eindigt. Als u dus 24 uur per dag radioprogramma's wilt uitzenden, moet uw afspeellijst op dezelfde tijd zijn gericht. Anders moet u handmatig nieuwe opnames toevoegen om de uitzending voort te zetten.

Stap 6

Start een online radiostation op internet door uw afspeellijst te openen. Nu kunnen uw programma's worden beluisterd door gebruikers over de hele wereld!

Aanbevolen: