Hoe Maak Je RC Helikopters

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je RC Helikopters
Hoe Maak Je RC Helikopters

Video: Hoe Maak Je RC Helikopters

Video: Hoe Maak Je RC Helikopters
Video: Rc helicopter remote control | Best RC helicopter 2.4G remote control 2024, Mei
Anonim

Kinderen spelen graag verschillende spellen - constructeurs, die met hun eigen handen meesterwerken maken. Ze houden vooral van modelspeelgoed dat op afstand kan worden bediend. Deze kunt u zelf monteren, maar het is aan te raden een constructeur aan te schaffen die volgens kant-en-klare instructies in elkaar kan worden gezet. Anders kunt u voor een aantal problemen komen te staan als u geen idee heeft hoe u dergelijk speelgoed moet verzamelen.

Hoe maak je RC helikopters
Hoe maak je RC helikopters

Noodzakelijk

Motor, radioapparatuur, gyroscoop, startmotor, startaccu, stappenteller, vermogenspaneel, schroevendraaier, plastic doos, hendel voor bedieningspaneel, draagmechanisme

instructies:

Stap 1

Eerst moet u beslissen welk type motor u in uw helikoptermodel gaat installeren. Verreweg het meest acceptabel is de elektromotor, die op batterijen werkt, hoewel er ook benzinemodellen zijn. Maar degenen die dol zijn op modelleren met ervaring. Bovendien is een elektrische helikopter gemakkelijker in de lucht te tillen met een enkele druk op de gasknop. Maar het moet duidelijk zijn dat niet elke motor uw structuur zal optillen. Daarom is de keuze van het motorvermogen afhankelijk van de materialen waarvan je de helikopter hebt gemaakt.

Stap 2

Vervolgens moet u het type romp selecteren. Het kan een trainingsversie zijn met een open romp of met verborgen mechanica. Het moet duidelijk zijn dat de elementen van de elektrische aandrijving van het model hier zijn bijgevoegd. Kies je voor de eerste optie, dan zit de regelapparatuur verstopt onder een bescheiden gestroomlijnde cockpit. Dit is de basis van de constructie, waaraan vervolgens de staartstukken en het landingsgestel worden bevestigd. Rompmodellen met gesloten mechanica zijn moeilijker uit te voeren, omdat het raadzaam is om ze van dicht of glasvezel te maken, wat thuis onrealistisch is.

Stap 3

De grootste moeilijkheid, maar ook de basis van het radiografisch bestuurbare model, is de dragende mechanica. Het omvat een systeem voor het overbrengen van koppel, het starten en koelen van de motor, het regelen van de schroefspoed. Het is erg moeilijk om ze zelf in elkaar te zetten, dus het is raadzaam om een heel mechanisme aan te schaffen, zo niet een hele helikopter. Om een lagermechanisme te verkrijgen, is het dus noodzakelijk om een centrifugaalkoppeling aan te sluiten op versnellingsbakken van verschillende typen - van eentraps tot tweetraps met een riemaandrijving om de taak te vereenvoudigen. Versnellingsbakken moeten worden geselecteerd rekening houdend met de snelheid van de schroef. Deze indicatoren zijn natuurlijk afhankelijk van het vermogen van de motor en de stabiliteit van het ondersteunende mechanisme, maar moeten overeenkomen met de totale massa van de constructie.

Stap 4

Vervolgens moet u het startsysteem van de motor selecteren en installeren. De keuze hiervan hangt af van de kenmerken van de locatie van de eenheid. Aangezien de motor meestal verticaal wordt geïnstalleerd, wordt vaak het volgende startsysteem gebruikt: de aandrijfas wordt verlengd. Het eindigt met een kegel en een apparaat om te koppelen met de starter.

Stap 5

De volgende stap in het ontwerp van de helikopter is de montage van de staartrotoraandrijving. Hiervoor is een andere trap via de hoofdversnellingsbak verbonden met de motor. Verder is er een afstandsaandrijving in de vorm van een tandriem en een staarttandwiel aan bevestigd.

Stap 6

Ga daarna verder met de installatie van stapbesturingssystemen. Als dit een systeem met vaste spoed is, maakt u het hele proces veel gemakkelijker voor uzelf, aangezien het ontwerp van de hoofdrotorkop vrij eenvoudig is. Hierop kunt u radioapparatuur met 4-5 kanalen aansluiten en genieten van de besturing van het model. Tegelijkertijd zal het niet eenvoudig zijn om zo'n model te beheren, en het zal helemaal niet werken om je vaardigheden te tonen. Er is nog een mogelijkheid om een collectief stappensysteem op te zetten. In dit geval wordt het beheer vereenvoudigd.

Stap 7

Het enige dat overblijft is om de koffer te sluiten of de onderdelen vast te maken, de batterijen te installeren en te genieten van de controle over de helikopter.

Aanbevolen: