Hoe Het Ontvangstbereik Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Ontvangstbereik Te Vergroten?
Hoe Het Ontvangstbereik Te Vergroten?

Video: Hoe Het Ontvangstbereik Te Vergroten?

Video: Hoe Het Ontvangstbereik Te Vergroten?
Video: Vocal workout: stembereik vergroten 2024, Mei
Anonim

Ontvangst van radiosignalen op afstand van de zender is niet altijd bevredigend. Het kan worden verbeterd door gebruik te maken van hoogwaardige antennes en speciale versterkers.

Hoe het ontvangstbereik te vergroten?
Hoe het ontvangstbereik te vergroten?

instructies:

Stap 1

Onthoud de regel: versterkers kunnen altijd worden gebruikt in combinatie met de ontvangstpaden, maar bijna nooit in combinatie met de zendpaden, omdat dit ertoe kan leiden dat het vermogen van het uitgezonden signaal de toegestane limieten overschrijdt. Uitzondering zijn amateurzenders van de hoogste categorieën, waar aanzienlijke vermogens zijn toegestaan, maar ook versterkers met een verhoogd niveau van out-of-band straling kunnen daar niet worden gebruikt. Houd er ook rekening mee dat de versterker die zich voor het ontvangstpad bevindt, niet in de oscillatiemodus mag worden gezet, omdat deze anders gaat stralen.

Stap 2

Het adagium dat de beste versterker een goede antenne is, heeft een reële basis. Sluit een externe antenne (ook zonder versterker) in plaats van een kamerantenne aan op de ontvanger, tv, en je zult het zelf zien.

Stap 3

In het geval van transmissiepaden waarvan het uitgangsvermogen wordt beperkt door wettelijke documenten (GSM, WiFi, CBS, PMR, enz.), is het gebruik van een externe antenne de enige uitweg, aangezien het gebruik van een versterker onaanvaardbaar is. Natuurlijk moet het apparaat een connector hebben om zo'n antenne aan te sluiten, en het moet zelf zijn ontworpen voor het bereik waarin het werkt.

Stap 4

Een richtantenne kan de ontvangst zowel verslechteren als verbeteren - het hangt allemaal af van het juiste gebruik. Richt het zo nauwkeurig mogelijk - alleen dan zal het zijn eigenschappen volledig manifesteren.

Stap 5

Als het apparaat geen aansluiting voor een externe antenne heeft, kunt u in sommige gevallen het probleem van slechte ontvangst oplossen door het te verplaatsen. Plaats de ontvanger dichter bij een raam, balkon, een 3G- of WiMax-modem, verplaats hem op de USB-kabel naar een punt waar de ontvangst beter is, of plaats hem in focus van een parabolische reflector gericht op het basisstation. Een GLONASS- of GPS-ontvanger voor binnen, zelfs als de muren niet van gewapend beton zijn, werkt alleen naast een raam of balkon.

Aanbevolen: