Hoe Maak Je Een RC-boot?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een RC-boot?
Hoe Maak Je Een RC-boot?

Video: Hoe Maak Je Een RC-boot?

Video: Hoe Maak Je Een RC-boot?
Video: How To Make Fast Twin Motor RC Boat. Diy Foam Model Boat 2024, Mei
Anonim

Iemand houdt van parachutespringen, iemand houdt zich bezig met speleologie, iemand speelt basketbal … En als je geïnteresseerd bent in boten, en je zou het niet erg vinden om deel te nemen aan een miniatuurregatta, dan heb je een uitstekende kans om een model van een radio- bestuurde boot met uw eigen handen.

Hoe maak je een RC-boot?
Hoe maak je een RC-boot?

instructies:

Stap 1

Begin met het bouwen van de romp van uw toekomstige boot. Het moet bestaan uit een longitudinale en een transversale mantelset. Gebruik voor de constructie van frames triplex met een dikte van 3-4 mm. In totaal moet de dikte 7-8 mm zijn en de spiegelplank ongeveer 5 mm. Gebruik voor het lijmen PVA-lijm of epoxyhars.

Stap 2

Snijd langsliggers van 5x5 mm grenen latten, langsschotten van 2 mm multiplex en een kiel van 8 mm multiplex. Monteer het frame met epoxylijm en zorg ervoor dat het perfect symmetrisch is. Na het lijmen het frame gladmaken met schuurpapier en een vijl.

Stap 3

Omhul het frame met millimeter multiplex. Het motorframe van de radio-speedboot moet bestaan uit 2 beuken staven van 6 mm dik. Schroef de duraluminium beugels erop met schroefdraadgaten voor het bevestigen van de motorvoeten.

Stap 4

Selecteer de motor voor het model. Aanbevolen motoren zijn TsSTKAM-2.5K of Talka-2, 5. Rotatie door een tandwielreductor wordt overgebracht op de schroefas met een tandwiel van 0, 5. Bevestig het aandrijftandwiel en de startpoelie op de motoras. Bevestig het aangedreven tandwiel op de 2 lagers, die in de kooi zijn gemonteerd. Bevestig het op zijn beurt op de duraluminium beugels op de motorsteun.

Stap 5

Plaats een nippel achter de schroef en sluit deze met een mantel aan op de rubberen buis om te zorgen voor koeling van de motor. De duraluminium buis moet een diameter hebben van 8x1 mm. Aan beide zijden glijlagers van fluorkunststof of textoliet bussen inpersen.

Stap 6

Om het geluidsniveau te verminderen, de binnenkant van de motorruimte afdekken met microporeus rubber en de resonantiepijp uitrusten met een geluiddemper. Maak het compartiment voor radioapparatuur hermetisch afgesloten. Trek rubberen kousen aan (gebruik ze van vulpennen) op de tractieterminals van het stuurhuis. Maak het deksel van het compartiment met rubberen afdichting vast met zes schroeven. Soldeer de roerpunt aan de baller met hardsoldeer. Het stuur moet gemaakt zijn van koperdraad met een diameter van 4 mm.

Stap 7

Soldeer de brandstoftank van 0.3 mm blik. Het moet een volume hebben van ongeveer 100 kubieke centimeter. Voeden door middel van druk vanuit de motorboot, maar de brandstof kan ook door de zwaartekracht worden aangevoerd.

Aanbevolen: