Hoe Luidsprekers In Enkele Minuten In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Luidsprekers In Enkele Minuten In Te Stellen
Hoe Luidsprekers In Enkele Minuten In Te Stellen

Video: Hoe Luidsprekers In Enkele Minuten In Te Stellen

Video: Hoe Luidsprekers In Enkele Minuten In Te Stellen
Video: Speakers #5: Vijf tips voor het positioneren van je luidsprekers 2024, Mei
Anonim

Het werkend maken van de luidsprekers is een vrij eenvoudige zaak die geen speciale kennis of vaardigheden vereist. U moet alleen uiterst voorzichtig zijn om de vereiste draden niet te verwarren. En natuurlijk moet u bij het installeren van de luidsprekers rekening houden met het geluidseffect dat optreedt bij hun verschillende configuraties.

Hoe luidsprekers in enkele minuten in te stellen
Hoe luidsprekers in enkele minuten in te stellen

Bepaal de plaats

Om uw luidsprekers correct op te stellen, is de eerste stap het kiezen van de meest akoestisch optimale locatie. Er wordt aangenomen dat de afstand tussen twee of meer stereoluidsprekers niet meer dan anderhalve meter mag zijn. Anders zal hun geluid veel slechter worden waargenomen door de luisteraar, "wazig" in de ruimte. Plaats geen luidsprekers direct op de vloer, die de hoge frequenties absorberen en hun vermogen "dempen". Idealiter zouden ze 1 tot 2 meter boven de vloer moeten zijn. En onderaan kun je beter een subwoofer plaatsen, waarvan de lage frequenties op een harde ondergrond harmonieuzer klinken.

Zelf speakers installeren: praktisch advies

De overgrote meerderheid van de luidsprekermodellen is via een audiokabel aangesloten op een subwoofer en andere audioapparaten. In de regel zijn de pluggen geverfd in een lichtgroene kleur, die niet met andere kan worden verward. Om de luidsprekers zelf te installeren, moet u er ook rekening mee houden dat ze met elkaar moeten worden verbonden. Twee luidsprekers die tot één geheel zijn gecombineerd, worden dus tegelijk op het audio-uitvoerapparaat aangesloten, en niet elk afzonderlijk.

Hoe luidsprekers correct te installeren en geen fouten te maken

Bij het installeren van luidsprekers is het de moeite waard om rekening te houden met hun gewicht. Als dit kleine, compacte audioapparaten zijn, is het niet nodig om veiligheidsvoorzieningen te installeren. Als de luidsprekers meer dan 4-5 kilogram per stuk wegen, is het zinvol om speciale beugels te installeren. Het zijn stevige metalen beugels die de dupe worden van de luidsprekers.

Als je alles goed hebt gedaan, zouden de luidsprekers op hetzelfde volume gelijkmatig en helder moeten klinken. Als een van hen zachter of luider klinkt, probeer dan de subwooferinstellingen aan te passen. Het wordt ook aanbevolen om de nauwkeurigheid van de verbinding met het audioapparaat te controleren.

Aanbevolen: