Hoe Rds In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Rds In Te Schakelen
Hoe Rds In Te Schakelen

Video: Hoe Rds In Te Schakelen

Video: Hoe Rds In Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Op het bord van moderne radio-ontvangers kunt u de huidige tijd, wisselkoersen, weersinformatie, nieuws uit de sportwereld, de namen van muziekwerken en andere nuttige informatie bekijken. Dit systeem wordt Radio Data System of kortweg RDS genoemd.

Hoe rds in te schakelen
Hoe rds in te schakelen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw radio RDS-compatibel is. Lees hiervoor eerst de bijgevoegde instructies. Afhankelijk van het type apparaat kan de functionaliteit en werking van RDS variëren. De meest voorkomende apparaten die deze functie ondersteunen zijn tafelontvangers en stereo's, autoradio's, mobiele telefoons en mp3-spelers.

Stap 2

Schakel RDS in op uw muziekcentrum. Druk hiervoor op de knop om naar de radiomodus te gaan. Kijk naar het scorebord. Als er naast de naam van de radiozender nog extra informatie op wordt weergegeven, bijvoorbeeld weersinformatie of de nieuwsregel, dan is de RDS-functie al automatisch ingeschakeld. Ga anders naar de apparaatinstellingen door op de bijbehorende knop te klikken. Zoek op het tabblad Radio de RDS-optie en schakel deze in.

Stap 3

Sluit de RDS-functie aan op je autoradio. Meestal hebben deze apparaten een groot aantal parameters met betrekking tot de werking van de radio, daarom is in de meeste gevallen een speciale toets op het apparaat of de bijbehorende functie in het menu verantwoordelijk voor het inschakelen van RDS. Bovendien kun je bij veel autoradio's de hoeveelheid weergegeven informatie aanpassen.

Stap 4

Zorg ervoor dat u RDS op uw mobiele telefoon aansluit. Net als andere apparaten ondersteunt de ingebouwde radio deze functie al vanaf het begin of kunt u deze in het programmamenu gebruiken. In sommige firmwares is het echter niet inbegrepen of ontbreekt zelfs de radiotoepassing zelf. Ga naar de officiële website van de fabrikant en download de juiste telefoonupdate, indien beschikbaar.

Aanbevolen: