Hoe De Satelliet "Rainbow" In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Satelliet "Rainbow" In Te Stellen
Hoe De Satelliet "Rainbow" In Te Stellen

Video: Hoe De Satelliet "Rainbow" In Te Stellen

Video: Hoe De Satelliet
Video: Het aanpassen van de Microscoop instructie video. 2024, Mei
Anonim

De set satelliettelevisie "Raduga TV" biedt meer dan zeventig kanalen voor elke smaak. De uitzending wordt praktisch naar het hele grondgebied van Rusland en de GOS-landen uitgevoerd. U kunt de apparatuur zelf correct configureren, zonder een beroep te doen op de diensten van een master.

Hoe de satelliet "Rainbow" in te stellen
Hoe de satelliet "Rainbow" in te stellen

Noodzakelijk

  • - schotelantenne vanaf 90 cm;
  • - universele Ku-band-converter;
  • - ontvanger met Irdeto-2 module of CI-slot;
  • - toegangskaart "Rainbow TV".

instructies:

Stap 1

Koop de benodigde apparatuur om verbinding te maken met de tv-aanbieder "Raduga". Een typische set bestaat uit een schotelantenne met een diameter van minimaal 90 cm, een muurbevestiging ervoor, een lineaire converter met één uitgang, een ontvanger voor het ontvangen van een gecodeerd tv-signaal van het Irdeto-2-systeem of met een CI-slot, en een toegangskaart van de Raduga TV-aanbieder.

Stap 2

Installeer de schotelantenne op de muur van het huis, op het dak of in de tuin op een paal. In het eerste geval moet de beugel strikt horizontaal zijn, in het tweede - verticaal. Begin met instellen. De Raduga-operator gebruikt de ABS-1-satelliet (75 graden oosterlengte) voor uitzendingen. De positie van de satellietschotel is rechtstreeks afhankelijk van de regio, daarom is het beter om speciale locaties te gebruiken om nauwkeurige positionering te selecteren, bijvoorbeeld www.dishpointer.com

Stap 3

Voer de coördinaten of de naam van uw nederzetting in op de website en selecteer de ABS-1-satelliet (75e). Stel vervolgens de exacte installatielocatie op de kaart in. De site berekent en biedt u de exacte waarden van de PA (elevatiehoek), azimut, richting naar de satelliet en de rotatiehoek van de converter. Nadat u de benodigde gegevens hebt verkregen, draait u de converter afhankelijk van de coördinaten van de locatie van de antenne ten opzichte van de vijfenzeventigste meridiaan.

Stap 4

Bereken de richting naar de satelliet (peiling) met behulp van het kompas. Om dit te doen, zet u de gewenste hoek van de blauwe pijl (noordpool) met de klok mee opzij. De hoogtewaarde wordt op deze website berekend zonder de offsethoek te berekenen. Deze hoek kan verschillen afhankelijk van het type antenne. Dus op Golden Interstar-, Supral- of World Vision-antennes valt de elevatiehoekwaarde samen met de waarde op de website, en op RUSSAT-antennes is de elevatiehoek 24. Voor de meest nauwkeurige antenne-afstemming is speciale apparatuur vereist. Als je er geen toegang toe hebt, stel het dan in met de ontvanger. Hierbij moet echter worden opgemerkt dat de schaal die in de ontvanger wordt gebruikt niet nauwkeurig is.

Aanbevolen: