Hoe De Batterijspanning Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterijspanning Te Controleren?
Hoe De Batterijspanning Te Controleren?

Video: Hoe De Batterijspanning Te Controleren?

Video: Hoe De Batterijspanning Te Controleren?
Video: Accu en dynamo testen 2024, Mei
Anonim

Het is heel eenvoudig om de spanning van de accu (accu) te meten. Om dit te doen, hoeft u niet de hulp van specialisten in te roepen of naar een tankstation te gaan. Om de laadtoestand van uw batterij te beoordelen, volstaat het om slechts enkele subtiliteiten te kennen.

Hoe de batterijspanning te controleren?
Hoe de batterijspanning te controleren?

Noodzakelijk

  • - DC-multimeter of voltmeter;
  • - hydrometer.

instructies:

Stap 1

Meting van de batterijspanning zonder belasting Om dit te doen, vouwt u de draden die zijn aangesloten op de uitgangsklemmen terug. Neem nu een multimeter en stel deze in op de "-20V" -limiet. Hierdoor kunt u de spanningswaarde met maximale nauwkeurigheid meten. Sluit de rode draad van het apparaat aan op de terminal gemarkeerd met "+", en de zwarte draad op de "-". De meetwaarden van het apparaat moeten groter zijn dan of gelijk zijn aan 12,6 V.

Stap 2

Als de verkregen spanningswaarde lager blijkt te zijn dan de norm, moet u: 1. Controleer de dichtheid van de elektrolyt (niet minder dan 1,26 g/cm3). Eventueel bijvullen met gedestilleerd water om zo de gewenste dichtheid te herstellen. Laad de batterij op.

Stap 3

Meting van de accuspanningswaarde onder belasting Om dit te doen, moet u de draden aansluiten op de uitgangsklemmen van de accu, de motor starten en het toerental instellen op 1500-2000 tpm, en ook het grootlicht inschakelen. Meet vervolgens, vergelijkbaar met stap # 1, de spanning op de uitgangsklemmen. De meetwaarden van het apparaat moeten tussen 13, 9-14, 3 V liggen.

Stap 4

Afhankelijk van de resultaten kunnen de volgende conclusies worden getrokken: 1. Als de spanningswaarde lager is dan de norm, is de batterijlading onvoldoende. Er moet echter rekening worden gehouden met de leeftijd van uw accu en de bedrijfsmodus van het voertuig. Als de meetwaarden hoger zijn dan normaal, is uw batterij overladen. In dit geval is het noodzakelijk om het gedeeltelijk te ontladen (totdat de spanningswaarde de norm bereikt).

Aanbevolen: