Een Xerox-cartridge Demonteren

Inhoudsopgave:

Een Xerox-cartridge Demonteren
Een Xerox-cartridge Demonteren

Video: Een Xerox-cartridge Demonteren

Video: Een Xerox-cartridge Demonteren
Video: 078 Disassembly of a Toner Cartridge from a Xerox 6515 2024, Mei
Anonim

Door hun algemene ontwerp kan het grootste deel van de Xerox-cartridges worden onderverdeeld in veel verschillende typen, maar het meest voorkomende type is te zien op het voorbeeld van de Xerox Phaser 3117-cartridge. Dit voorbeeld is voldoende om in principe te kunnen demonteren, elke Xerox-cartridge.

Een Xerox-cartridge demonteren
Een Xerox-cartridge demonteren

Noodzakelijk

Kruiskopschroevendraaier, platte schroevendraaier, rubberen handschoenen

instructies:

Stap 1

Toner is erg licht en vluchtig, daarom is het het beste om met elke cartridge onder een afzuigkap te werken, bij voorkeur met een gasmasker. Als je niet de hele dag je vingers en nagels wilt wassen, draag dan rubberen handschoenen (ze zijn comfortabeler om mee te werken dan alle andere). Het is raadzaam om elk verwijderd plastic onderdeel van de toner af te vegen met een doek bevochtigd met alcohol of schoon te maken met een stofzuiger.

Stap 2

Plaats de tonercartridge met de drumeenheid naar beneden en verwijder de twee schroeven van de bovenklep. Bij sommige modellen van dit type wordt de bovenklep ook tegen de rechterkant gedrukt. In dit geval moet u de schroeven van de zijafdekking losdraaien (er zijn er drie) en opzij trekken.

Stap 3

Wanneer u de zijklep verwijdert, trekt u de rand van de bovenklep voorzichtig naar voren en omhoog om te voorkomen dat de plastic clips breken. Het deksel moet gemakkelijk langs de geleiders kunnen glijden. Mocht je toch de vergrendeling kapot maken (dit kan gebeuren door onervarenheid), maak je dan geen zorgen: de schroeven zullen het deksel stevig genoeg tegen de behuizing drukken.

Nu kunt u de linkerafdekking verwijderen: hiervoor moet u drie schroeven losdraaien en voorzichtig trekken. Als je het te hard doet, kun je de tandwielen verspreiden.

Stap 4

Verwijder vervolgens de ladingsoverdrachtsas: deze bevindt zich boven de fototrommel en wordt vastgehouden met behulp van klemmen. Trek de klem naar u toe en schuif de as axiaal, deze moet er gemakkelijk uit kunnen schuiven. Nu kunt u de fotodrum eruit halen. Trek de stalen pen eruit en door met uw vinger van onderaf tegen de trommel te duwen, tilt u deze er voorzichtig uit. Onthoud: dit ding is kwetsbaar, bang voor fel licht, dus het is het beste om het in een krant te wikkelen en het op iets zachts te leggen.

Stap 5

Om de tonerschacht te verwijderen, verwijdert u het doseerblad dat de tonertrechter scheidt. Om dit te doen, draait u de twee schroeven aan de bovenkant los en wrikt u deze vanaf de zijkant los met een schroevendraaier. Ga voorzichtig om met het doseermes in dit type cartridge, anders verschijnen er onnodige verticale strepen op de afgedrukte pagina.

Nu blijft het om het tandwiel van de zijkant van het linkerdeksel te verwijderen en, door de toonas langs de as te schuiven, het uit de cartridge te trekken.

Aanbevolen: