Hoe Maak Je Een Server?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Server?
Hoe Maak Je Een Server?

Video: Hoe Maak Je Een Server?

Video: Hoe Maak Je Een Server?
Video: Hoe maak je een 1.17 Minecraft server in 2021 (Gratis) 2024, Mei
Anonim

Een server is een speciale computer die een hogere internetbandbreedte heeft dan een gewone computer en veel schijfruimte heeft. De server wordt gebruikt om gegevens en gegevensstromen via internet over te dragen. Elke website wordt gehost op een server.

Hoe maak je een server?
Hoe maak je een server?

Noodzakelijk

  • - Dedicated server of thuiscomputer;
  • - serversoftware.

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst voor welke doelen je een server nodig hebt. Als u van plan bent om uw eigen hosting of een serious gaming-project te creëren, moet u een dedicated server bestellen in een van de datacenters. Veel bedrijven voorzien hun computers doorgaans van geschikte software of bieden installatie- en systeemconfiguratieservices. Als u een server nodig heeft die een aantal van uw sites zal hosten, hoeft u geen aparte machine aan te schaffen, u kunt uw eigen kleine project op uw thuiscomputer organiseren.

Stap 2

Als je zelfstandig je eigen server thuis wilt kiezen en neerzetten, dan moet je op een aantal factoren letten. Bereken de bandbreedte van uw internetkanaal thuis. Als je een basiskennis hebt van computerarchitectuur, kun je de server zelf bouwen. Maar om een echt hoogwaardige machine te bouwen die 24 uur per dag werkt, is het beter om gespecialiseerde literatuur te lezen.

Stap 3

Selecteer de software die op de computer moet worden gebruikt. Het minst van alle bronnen worden verbruikt door systemen op basis van * nix, ze zijn in eerste instantie goed beschermd. Hoewel soms het gebruik van serverversies van Windows-familiesystemen ook gerechtvaardigd is.

Stap 4

Installeer en configureer de meest geschikte software. Als we het hebben over een thuisserver voor een of twee sites, dan kun je kant-en-klare Denwer- of XAMPP-projecten gebruiken. Voor een losse computer is de Apache + * nix bundel zeer geschikt, al zal je in dit geval je systeem zelf moeten configureren.

Stap 5

Als we het hebben over een serieus project, moet u de structuur van het systeem begrijpen, en hiervoor is het de moeite waard om vertrouwd te raken met de relevante literatuur. Het is het beste om zo'n server te maken met specialisten op een bepaald gebied die zullen helpen met de technische problemen van het organiseren en ondersteunen van de toekomstige bron.

Aanbevolen: