Hoe Maak Je Een Steam-server

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Steam-server
Hoe Maak Je Een Steam-server

Video: Hoe Maak Je Een Steam-server

Video: Hoe Maak Je Een Steam-server
Video: Make a STEAM SERVER BROWSER in Unreal Engine 4 2024, Mei
Anonim

Steam is een van de meest populaire gameservices. Valve, de maker van bekende games als Counter Strike en Half Life, stelt je in staat om zijn middelen te gebruiken om zelf gameservers te maken. U hoeft alleen de software HLDS Update Tool te gebruiken.

Hoe maak je een Steam-server
Hoe maak je een Steam-server

Noodzakelijk

Windows HLDS Update Tool

instructies:

Stap 1

Om een Counter Strike Source-spelserver te maken, downloadt u het Windows HLDS Update Tool-archief van de officiële Steam-website. Pak het gedownloade bestand uit en voer de toepassing HldsUpdateTool.exe uit.

Stap 2

Na de eerste keer opstarten wordt het hulpprogramma bijgewerkt en wordt vervolgens een lijst met beschikbare opdrachten en hun syntaxis weergegeven. Voer de volgende regel in om de speldistributie te krijgen:

HldsUpdateTool.exe -opdracht update -game "Counter-Strike Source" -dir c: / srcds

Als u wilt dat het hulpprogramma zich in dezelfde map bevindt als waar de service wordt geïnstalleerd, verwijdert u de parameter c: / srcds. Nadat de installatie is voltooid, worden alle serverbestanden gedownload.

Stap 3

Maak een opstartscript. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand srcds.exe in de servermap en klik op "Snelkoppeling maken". Klik daarna met de rechtermuisknop op deze snelkoppeling en klik op "Eigenschappen". Toevoegen aan het lijnobject:

-console -game cstrike + maxplayers 20 + map map_name

De parameter maxplayers is verantwoordelijk voor het maximale aantal spelers op de server en na de kaart moet je de naam van de kaart voor het spel invoeren (bijvoorbeeld de_dust). Op dezelfde manier kunt u de parameter + sv_lan 1 of + sv_lan 0 toevoegen, die verantwoordelijk is voor het bepalen van het servertype. Als u de waarde 1 opgeeft, is de game alleen beschikbaar voor computers in het lokale netwerk. Als u -insecure opgeeft, wordt de standaard anti-cheat van Valve uitgeschakeld. Klik op "OK" en verplaats de bewerkte snelkoppeling naar uw bureaublad.

Stap 4

Voer het gemaakte bestand uit. Als alle instellingen en installaties zijn gelukt, verschijnt de serverconsole op de monitor. Om het spel te stoppen, kun je exit typen, om het aantal spelers en andere statistieken te bekijken, gebruik statistieken. Steam-server is gemaakt.

Aanbevolen: