Waarom De Computer Het USB-flashstation Niet Leest?

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer Het USB-flashstation Niet Leest?
Waarom De Computer Het USB-flashstation Niet Leest?

Video: Waarom De Computer Het USB-flashstation Niet Leest?

Video: Waarom De Computer Het USB-flashstation Niet Leest?
Video: How To Fix Issues With Usb Drive Not Showing In My Computer 2024, Mei
Anonim

Soms weigert de flashdrive hiervoor op het meest ongelegen moment te starten. Veel mensen denken dat het voldoende is om de flashdrive "door te blazen", een beetje te draaien en opnieuw aan te sluiten. In feite redt deze methode soms, maar in feite wordt deze methode door niets anders dan een wonder gerechtvaardigd. En er zijn 7 verschillende antwoorden op de vraag "waarom de USB-stick niet op de computer is aangesloten".

Waarom de computer het USB-flashstation niet leest?
Waarom de computer het USB-flashstation niet leest?

Hardwarefouten en storingen

Het eerste waar u op moet letten als de computer de USB-stick niet ziet, is de bruikbaarheid van de USB-stick zelf, evenals de bruikbaarheid van de USB-connector. Als alles in orde is, moet er een speciaal lampje knipperen op de flashdrive / poort (afhankelijk van het schijfmodel en de invoer).

Ondervoeding

Heel vaak wordt een USB-flashstation niet herkend door een computer als deze is aangesloten op een poort aan de voorkant van de computer (we hebben het over stationaire computers, in het geval dat er vooraan een plaats is voor flashdrives). Soms maken deze connectoren gewoon geen verbinding met stroom, of krijgen ze gewoon niet de juiste hoeveelheid stroom. Dan kunt u het beste de USB-stick verwijderen en proberen deze vanaf de achterkant in te pluggen.

Het komt ook voor dat de flashdrive niet werkt als er niet voldoende algemene stroomvoorziening is. Dit gebeurt wanneer er een USB-overbelasting in de computer is. Er is ook een optie dat de voeding niet goed werkt. In uiterst zeldzame gevallen leest de computer de USB-stick niet omdat deze een zeer groot volume heeft. Maar dit is meer uitzondering dan regel.

Niet-werkende USB-flashdrive

Als alles in orde is met de computer, moet u niet op de USB-stick letten. Om de bruikbaarheid te controleren, hoeft u hem alleen maar op een andere computer aan te sluiten. Als het daar niet werkt, duidt dit op een storing. In dergelijke gevallen kan het worden toegeschreven aan diagnostiek en reparatie, maar dit gebeurt alleen in zeldzame gevallen, wanneer de gegevens erop belangrijk zijn voor de gebruiker. Het is een feit dat reparaties en diagnostiek veel meer kosten dan de kosten van een schijf.

BIOS-instellingen

Soms zit het probleem verborgen in de instellingen van het besturingssysteem en BIOS. Dit gebeurt in situaties waarin er geen USB-ondersteuning in het BIOS is of niet is ingeschakeld.

Het systeem heeft een bezette letter toegewezen aan de USB-stick

Een veel voorkomend probleem is dat een USB-stick dezelfde letter heeft gekregen die bijvoorbeeld een diskettestation of een lokale schijf al heeft. Om een dergelijk probleem op te lossen, moet u:

  1. Ga naar het Configuratiescherm;
  2. Open Administratie, en dan - computerbeheer;
  3. Daarna moet je naar schijfbeheer gaan;
  4. Daarna moet u met de rechtermuisknop op de identifier van de flashdrive klikken en op "Change drive letter" klikken;
  5. Dan is alles eenvoudig - u moet een onbezette knop selecteren, op OK klikken en het configuratiescherm verlaten.

Driver problemen

De computer ziet de flashdrive niet vanwege het ontbreken van een USB-stuurprogramma. Om dit te controleren, moet u een aantal stappen volgen:

  1. Open het "Configuratiescherm", en daar - Apparaatbeheer;
  2. Vervolgens moet je een USB-flashstation vinden, maar dit is niet moeilijk om te doen. Als de computer geen stuurprogramma voor een USB-flashstation heeft, wordt deze gemarkeerd met een vraagteken;
  3. Als die er zijn, moet u het apparaat verwijderen en opnieuw installeren.

Soms ziet het besturingssysteem de flashdrive niet vanwege het ontbreken van de benodigde stuurprogramma's. DPS of Everest helpen je de ontbrekende te vinden.

virussen

In sommige gevallen kunnen virussen die verborgen zijn in het besturingssysteem de juiste werking van de USB-flashdrive beïnvloeden. Dan is het ten zeerste aan te raden om uw computer te scannen met gespecialiseerde antivirussoftware.

Aanbevolen: