Waarom De Camera De Geheugenkaart Niet Leest

Inhoudsopgave:

Waarom De Camera De Geheugenkaart Niet Leest
Waarom De Camera De Geheugenkaart Niet Leest

Video: Waarom De Camera De Geheugenkaart Niet Leest

Video: Waarom De Camera De Geheugenkaart Niet Leest
Video: Why Is My Camera Not Reading My SD Card? - 6 Easy Fixes For SD Card Errors 2024, Mei
Anonim

Soms ontstaat er een nogal onaangename situatie wanneer de camera plotseling stopt met het herkennen van de geheugenkaart. In dit geval vervalt de mogelijkheid om foto's te maken. Op sommige momenten, vooral voor professionele fotografen, kan dit probleem zeer frustrerend worden.

Waarom de camera de geheugenkaart niet leest
Waarom de camera de geheugenkaart niet leest

Als de camera de geheugenkaart niet kan zien

Soms weigert de camera botweg de geheugenkaart te zien. Dit probleem komt vrij vaak voor, vooral als de schijf van twijfelachtige kwaliteit is. Er kunnen verschillende redenen zijn voor dit soort storingen.

Allereerst moet u letten op de hendel aan de zijkant van de geheugenkaart. Misschien is het mechanisch naar de "vergrendelde" positie verplaatst. Deze geheugenkaartmodus is ontworpen om te voorkomen dat schijfbestanden per ongeluk worden verwijderd of gekopieerd. In dit geval is het oplossen van het probleem vrij eenvoudig. Het is noodzakelijk om de hendel naar de tegenovergestelde positie van het slot te verplaatsen en dan zal de geheugenkaart weer werken.

Als u na het uitvoeren van de manipulaties met de vergrendelingshendel het ontstane probleem niet hebt opgelost, let dan op de camera-aansluiting. Misschien zijn de contacten erin stoffig, of is er een vlekje in het gaatje gekomen. Maak in dit geval de connector voorzichtig schoon van vuil en probeer de geheugenkaart opnieuw te gebruiken.

Als het probleem weer onopgelost blijft, is er een probleem met de geheugenkaart of camera. Probeer een andere geheugenkaart in de camera te plaatsen. Als het de nieuwe schijf herkent en er correct mee werkt, zit het probleem zeker niet in de camera.

De camera kan de geheugenkaart mogelijk in één meer geval niet zien. De opslagcapaciteit voldoet mogelijk niet aan de eisen van de camera. Dan is er maar één uitweg: een geheugenkaart kopen met een iets kleinere hoeveelheid geheugen.

Als het probleem niet in de flashdrive ligt, maar in de camera zelf, kan het een moeilijke wending nemen. Het wordt niet aanbevolen om dit probleem zelf op te lossen. Het is beter om contact op te nemen met een gespecialiseerd servicecentrum, waar ervaren technici uw camera kunnen diagnosticeren en de oorzaak van de storing kunnen identificeren en deze vervolgens kunnen verhelpen.

Onafhankelijke methoden om het probleem op te lossen

Als de geheugenkaart defect is, is het raadzaam deze eerst op een computer te formatteren. Het is het beste als dit proces wordt uitgevoerd op de standaardinstellingen van het opmaakproces. Als deze procedure geen resultaat geeft, moet u hulp zoeken bij speciale software.

De volgende stap na het formatteren van de kaart zal de controllers knipperen. Er zijn veel programma's en toepassingen voor deze procedure. Als er na het flashen nog steeds geen resultaat is en er waardevolle bestanden op de geheugenkaart zijn opgeslagen, moet u contact opnemen met een speciale organisatie die gegevens van de beschadigde media kan herstellen.

Aanbevolen: