Een Satelliettuner Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Satelliettuner Kiezen
Een Satelliettuner Kiezen

Video: Een Satelliettuner Kiezen

Video: Een Satelliettuner Kiezen
Video: How Satellite Works (Animation) 2024, Mei
Anonim

Let bij het kopen van een satelliettuner niet alleen op de prijs en het merk, maar ook op de andere kenmerken. Om het meest geschikte apparaat te vinden, onderzoekt u de tuner aan de hand van verschillende criteria.

Een satelliettuner kiezen
Een satelliettuner kiezen

instructies:

Stap 1

Het eerste criterium is de ondersteunde videokwaliteit. Er zijn tuners die werken met Standard Definition-video - SD, evenals apparaten die High Definition - HD ondersteunen. Het voordeel van dergelijke ontvangers is de hogere beeldkwaliteit, evenals de mogelijkheid om high-definition televisie te bekijken. Als u kiest voor een HD-tuner, is het optimale kijkmiddel een lcd- of plasma-tv, die de aangegeven helderheid volledig kan bieden.

Stap 2

Het tweede criterium is de aanwezigheid van een kaartlezer. Het is vereist om kaarten te installeren waarmee u pay-per-view-kanalen kunt bekijken. Als u ze zeker niet gaat gebruiken, is deze functie wellicht overbodig voor u.

Stap 3

Het derde criterium is de ondersteuning van de PVR-functie, d.w.z. voorinschrijving. Deze tuners hebben een ingebouwde harde schijf of een geheugenkaartslot. Dankzij deze functie wordt het mogelijk om zelfs tijdens een live-uitzending te stoppen met kijken en na een tijdje door te gaan - de rest van het programma wordt opgenomen in het geheugen van de tuner. Sommigen van hen ondersteunen ook het bewerken van de opgeslagen video.

Stap 4

Het vierde criterium is de aanwezigheid van een emulator. Hiermee kunt u enkele van de betaalde kanalen bekijken. Een ander belangrijk kenmerk is de overdracht van de sleutel van de toegangskaart die in de ene tuner werkt naar andere. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er meerdere tv's in de kamer staan.

Stap 5

Het vijfde criterium is de aanwezigheid van een HDMI-uitgang. Als beeldkwaliteit belangrijk voor je is, kies dan een tuner met HDMI voor een betere videokwaliteit.

Stap 6

Het volgende criterium is de beschikbaarheid van extra multimediamogelijkheden. Bijvoorbeeld video's bekijken van verschillende externe media. In dit geval combineert de tuner de eigenschappen van zowel een receiver als een multimediaspeler.

Aanbevolen: