Hoe Kies Je Een Ontvanger Voor Je Speakers

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Ontvanger Voor Je Speakers
Hoe Kies Je Een Ontvanger Voor Je Speakers

Video: Hoe Kies Je Een Ontvanger Voor Je Speakers

Video: Hoe Kies Je Een Ontvanger Voor Je Speakers
Video: Speakers #1: "Welke luidspreker moet ik kopen?" 2024, Mei
Anonim

Een audio-video-ontvanger (of AV-ontvanger) is iets dat bijna de belangrijkste rol speelt in een thuisbioscoop. Feit is dat het zowel een processor is die een digitaal signaal omzet in een analoge vorm, als een versterker die luidsprekers laat spelen, en een videosignaalschakelaar en een radio-ontvanger. Een ontvanger is een heel systeem van verschillende componenten. Dus haar keuze moet bijzonder voorzichtig zijn.

Hoe kies je een ontvanger voor je speakers
Hoe kies je een ontvanger voor je speakers

instructies:

Stap 1

Opgemerkt moet worden dat het belangrijkste onderdeel van de ontvanger, dat verantwoordelijk is voor de juiste decodering van digitale informatie en voor de decompositie van geluid over meerdere kanalen, de meerkanaals audiodecoder is. Let daarom bij het kiezen van een AV-receiver op de aanwezigheid van een standaard formaat decoder. Als de receiver de belangrijkste digitale formaten niet aankan, kunt u sommige films niet bekijken of naar muziek luisteren. Een voorbeeld is de DTS-decoderfunctie: als deze ontbreekt, kunt u een film van dit formaat alleen bekijken als er al een decoder in de discspeler is ingebouwd of als er een externe DTS-decoder is.

Stap 2

Houd er rekening mee dat de perceptie van geluiden uit de luidsprekers voor een groot deel afhangt van het uitgangsvermogen van de versterker. Dit vermogen moet gelijkmatig over alle kanalen worden verdeeld. Verlies dus de kracht van de front- en achterspeakers in je theater niet uit het oog (het zou overal hetzelfde moeten zijn).

Stap 3

Het is ook de moeite waard om na te denken waarvoor je een ontvanger precies koopt. Feit is dat voor het werken met muziekopnames het kleuren van het geluid met een ontvanger volledig overbodig zal zijn. Maar in de bioscoop komt de extra helderheid van het geluid juist goed van pas. Dat is de reden waarom in sommige modellen ontvangers al schakelaars van de muzikale naar de bioscoopmodus zijn verschenen. En als je een model wilt kopen, zoals ze zeggen, twee in één, dan is het logisch om op zo'n ontwikkeling te letten.

Stap 4

Vergeet de compatibiliteit van de AV-receiver met breedband DVD-Audio en Super Audio CD-formaten niet. Deze formaten gaan ervan uit dat de ontvanger werkt met een dynamisch bereik van 120 dB en in een frequentiebereik dat begint bij 2 Hz en eindigt bij 100.000 Hz.

Stap 5

Een digitaal-naar-analoog omzetter is van groot belang bij het kiezen van een ontvanger. Het wordt gekenmerkt door de bemonsteringssnelheid (de waarde ervan wordt aangegeven in de belangrijkste kenmerken van het apparaat). Trouwens, hoe hoger de waarde, hoe beter.

Aanbevolen: