Hoe Kies Je Een Radio-ontvanger?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Radio-ontvanger?
Hoe Kies Je Een Radio-ontvanger?

Video: Hoe Kies Je Een Radio-ontvanger?

Video: Hoe Kies Je Een Radio-ontvanger?
Video: Choosing a good shortwave radio is for every budget and simple today just ask 2024, Mei
Anonim

Veel apparaten (zoals een mobiele telefoon, radio of cd-speler) ondersteunen radio-ontvangst. Individuele radio's blijven echter populair.

Hoe kies je een radio-ontvanger?
Hoe kies je een radio-ontvanger?

instructies:

Stap 1

Bepaal waar u naar de ontvanger wilt luisteren. Feit is dat op flinke afstand van de stad sommige toestellen niet door alle stations worden ontvangen. Daarom moet u voor een zomerverblijf een ontvanger met een breed bereik kopen. Als je daarnaast graag naar westerse radiostations luistert, koop dan een multi-wave radio (naast FM-radiostations kan deze ook MW- en LW-golven opvangen).

Stap 2

Bedenk van tevoren hoeveel u bereid bent te besteden aan de aanschaf van dergelijke apparatuur. De kosten zijn direct afhankelijk van het vermogen van de radio-ontvanger en de afmetingen ervan. De prijs wordt ook beïnvloed door of het een mono-apparaat of een stereo-apparaat is (de laatste kost je iets meer).

Stap 3

Vergeet technische vereisten niet als een hoge gevoeligheid van het apparaat, de aanwezigheid van een gedetailleerde schaal (idealiter digitaal) en selectiviteit. De laatste term betekent dat het apparaat zelfs zwakke signalen moet ontvangen, terwijl het tegelijkertijd weerstand moet bieden aan interferentie die optreedt bij aangrenzende frequenties. Bovendien moet het apparaat storingsvrij werken als er een buitenantenne van volledige grootte op is aangesloten. Er moet echter worden opgemerkt: de prijs van dergelijke radio's zal passend zijn.

Stap 4

Het is wenselijk dat de ontvanger zowel op batterijen als op netstroom kan werken. Bovendien moet het apparaat niet alleen licht en compact zijn, maar tegelijkertijd trillings- en vochtbestendig. Dankzij deze eigenschappen kan de eigenaar van de radio deze zelfs in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid vervoeren en bedienen (bijvoorbeeld ergens aan de oever van een reservoir).

Aanbevolen: