Hoe Een Router Te Versterken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Router Te Versterken
Hoe Een Router Te Versterken

Video: Hoe Een Router Te Versterken

Video: Hoe Een Router Te Versterken
Video: How to Extend Wi-Fi Range on the CHEAP 2024, Mei
Anonim

Wi-Fi-routers zenden signalen naar kleine ruimtes. De afstand voor gegevensoverdracht vanaf de router wordt verminderd als het apparaat in een woonomgeving wordt gebruikt. De dekking is mogelijk niet voldoende om het hele appartement van internet te voorzien. Om de meetwaarden van het bereik te vergroten, kunt u verschillende bewerkingen uitvoeren om deze aan te passen.

Hoe een router te versterken
Hoe een router te versterken

instructies:

Stap 1

Om de dekking van uw router te verbeteren, kunt u de standaard van het gebruikte radiosignaal wijzigen. Tegenwoordig worden verschillende soorten Wi-Fi-transmissie gebruikt, waarvan netwerken in de formaten 802.11b, 802.11g en 802.11n het meest wijdverbreid zijn. Het krachtigste signaal is echter 802.11n (bereik tot 70 m2).

Stap 2

Ga in een browservenster naar het configuratiescherm van uw router en volg daarbij de instructies voor uw apparaat. Voer hiervoor 192.168.0.1 (192.168.1.1, afhankelijk van het routermodel) in de adresbalk van het programma in. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot het beheerpaneel.

Stap 3

Selecteer in het veld "Signaaltype" van het Wi-Fi-gedeelte de 802.11n- of 802.11b / g / n-modus in de vervolgkeuzelijst en sla de instellingen op door op de bijbehorende interfaceknop te klikken. Start de router opnieuw op via het gedeelte "Opnieuw opstarten" om de wijzigingen toe te passen. Deze instelling helpt om het bereik van het verzonden signaal met enkele vierkante meters te vergroten, wat voldoende zou moeten zijn in een gewoon appartement.

Stap 4

Door de router naar een handiger punt in de kamer te verplaatsen, wordt het bereik van het signaal vergroot. Dit komt omdat er veel factoren zijn die de wifi-dekking beïnvloeden, waaronder betonnen muren en elektrische apparaten (zoals een magnetron) die het radiosignaal verstoren. Plaats de router op een prominente plaats en probeer obstakels zoals betonnen of bakstenen muren te vermijden die het signaal blokkeren. Plaats de router ergens in het midden van de kamer of dichter bij waar je een krachtigere verbinding wilt hebben.

Stap 5

Om de signaalsterkte te vergroten, kunt u ook een omnidirectionele antenne voor uw router aanschaffen en deze vervolgens op uw apparaat installeren. Dit zal u helpen uw dekking aanzienlijk te vergroten en zo min mogelijk geld uit te geven.

Aanbevolen: