Hoe Een Binnenantenne Te Versterken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Binnenantenne Te Versterken?
Hoe Een Binnenantenne Te Versterken?

Video: Hoe Een Binnenantenne Te Versterken?

Video: Hoe Een Binnenantenne Te Versterken?
Video: TV Antenna Signal Amplifiers Explained: Do They Improve Reception? 2024, April
Anonim

De kwaliteit van beeld en geluid van tv-uitzendingen hangt rechtstreeks af van het vermogen van de antenne om een signaal te ontvangen. Is de antenne niet krachtig genoeg of verkeerd geplaatst, dan kan er geen sprake zijn van goed beeld of geluid.

Hoe een binnenantenne te versterken?
Hoe een binnenantenne te versterken?

instructies:

Stap 1

Let op de plaats van de antenne. Een belangrijke rol bij signaalontvangst wordt gespeeld door de hoogte waarop de antenne zich bevindt. Het maakt helemaal niet uit of het om radio of televisie gaat. Om de binnenantenne te versterken, plaatst u deze zo hoog mogelijk. Als de antenne van het telescopische type is, moet deze volledig worden uitgeschoven voor de beste signaalontvangst.

Stap 2

Kijk waar de antenne naar wijst. Als er obstakels zijn tussen de signaalbron en de signaalbron, zal de ontvangst natuurlijk slecht zijn. Probeer de antenne zo te plaatsen dat er geen grote boom, hoog gebouw, hoogspanningsleiding of andere constructie in de buurt is die de signaalontvangst ernstig zou kunnen verstoren. Zo kun je de antenne versterken.

Stap 3

Gebruik een antenneversterker om de binnenantenne krachtiger te maken. Dit is een speciaal apparaat dat de signaalontvangst vergemakkelijkt. Probeer ook extra aarding te gebruiken. Het antennevermogen zal hierdoor nauwelijks veranderen, maar het signaal zal wel helderder zijn. Elke antenne is een open oscillerend circuit. Hoe groter het gebied van het oscillerende circuit, hoe groter het vermogen om een signaal te ontvangen. Elke lange draad kan als antenne dienen. Bevestig hem aan uw binnenantenne. Dit zal het gebied en dus de macht vergroten.

Stap 4

Gebruik het laatste redmiddel als geen van de bovenstaande methoden werkte. Vervang de binnenantenne door een buitenantenne. Een externe antenne is veel beter aangepast aan hoogwaardige signaalontvangst, vooral omdat er veel meer mogelijkheden zijn voor de aanpassing ervan. Richt de buitenantenne in de richting die optimaal is voor signaalontvangst. Dit bespaart je de moeite om hem constant bij te stellen, zoals vaak het geval is bij een binnenantenne.

Aanbevolen: