Een Cd Met Muziek Branden

Inhoudsopgave:

Een Cd Met Muziek Branden
Een Cd Met Muziek Branden

Video: Een Cd Met Muziek Branden

Video: Een Cd Met Muziek Branden
Video: How to Burn Music to a CD 2021 2024, Mei
Anonim

Ondanks dat de vooruitgang niet stilstaat, en steeds meer mensen mp3-muziek op een computer beluisteren, bestanden naar elkaar overzetten via internet of op flashcards, is het soms toch nodig om muziek op cd te branden. Bijvoorbeeld voor een autoradio of een muziekcentrum.

Een cd met muziek branden
Een cd met muziek branden

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - CD-R-schijf;
  • - het Nero-programma.

instructies:

Stap 1

Het is handig om producten van Nero te gebruiken om informatie naar cd te schrijven, bijvoorbeeld Nero StartSmart. Installeer dit programma op uw computer en voer het uit.

Stap 2

In het geopende venster wordt u gevraagd een van de verschillende categorieën te kiezen. Een daarvan gaat gewoon over het opnemen van muziek op cd. Selecteer het.

Stap 3

Uw verdere acties zijn afhankelijk van wat u uiteindelijk wilt krijgen. Als de speler waarop u de schijf wilt gebruiken het afspelen van mp3-bestanden ondersteunt en de mp3-geluidskwaliteit bij u past, selecteert u de optie "Maak Mp3-cd". Als het apparaat alleen gewone cd-schijven ondersteunt, selecteert u het item "Audio-cd maken". Daarnaast is het mogelijk om een muziekschijf met wma-bestanden te branden, hiervoor is er ook een apart menu-item.

Stap 4

Nadat het vereiste item is geselecteerd, wordt een venster geopend voor het toevoegen van bestanden. Selecteer de gewenste muziekbestanden en sleep ze naar een vrij gedeelte van het venster.

Er moet meteen worden opgemerkt dat als je een audiofiel bent en muziek op cd opneemt om geluidskwaliteit na te streven, mp3-bestanden niet geschikt voor je zijn als bronbestanden. Zoek de nummers die je nodig hebt in een van de lossless compressie-indelingen, zoals flac. Houd er rekening mee dat oudere versies van Nero-software mogelijk geen flac-bestanden herkennen en mogelijk niet op een muziekschijf kunnen branden. Gebruik hiervoor de nieuwste softwareversies.

Stap 5

Wanneer de gewenste bestanden zijn geselecteerd, klikt u op de knop Volgende. Selecteer in het geopende venster de cd-rom waarmee u de schijf wilt branden (vergeet niet een lege cd-r-schijf in het station te plaatsen) en klik op de knop "Branden". Hier kunt u ook de schrijfsnelheid en enkele uitvoergegevens van de schijf specificeren, evenals het vereiste aantal kopieën van de brandbare schijf die u van plan bent te maken.

Aanbevolen: