Hoe Muziek Naar Een Ander Formaat Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Muziek Naar Een Ander Formaat Te Converteren
Hoe Muziek Naar Een Ander Formaat Te Converteren

Video: Hoe Muziek Naar Een Ander Formaat Te Converteren

Video: Hoe Muziek Naar Een Ander Formaat Te Converteren
Video: How to convert music to another format (HD) 2024, Mei
Anonim

Het is vaak nodig om een muziekbestand van het ene formaat naar het andere over te zetten. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om muziek te downloaden naar een speler die geen van de computerformaten ondersteunt. Of om een muziekeditor te gebruiken die alleen met een specifiek formaat werkt.

Hoe muziek naar een ander formaat te converteren
Hoe muziek naar een ander formaat te converteren

Noodzakelijk

Elk conversieprogramma

instructies:

Stap 1

Er worden speciale programma's gebruikt om audio van het ene formaat naar het andere te converteren. Om een specifiek hulpprogramma te selecteren, moet u vooraf beslissen over het doelformaat. WAV neemt bijvoorbeeld meer ruimte in beslag dan MP3 en AAC heeft de beste kwaliteit, maar veel mobiele apparaten ondersteunen dit niet. De keuze van het doelformaat dient te worden gemaakt op basis van de conversiedoelen. Hoewel een soort standaard voor de meeste apparaten MP3 is, die zorgt voor een optimale verhouding tussen bestandsgrootte/kwaliteit.

Stap 2

Een van de krachtigste converters is BonkEnc. Het is een klein, gebruiksvriendelijk hulpprogramma dat veel functies bevat, waaronder een tag-editor en een reeks opdrachten voor het afspelen van bestanden. Hiermee kunt u verschillende bestanden van verschillende formaten combineren tot één en ze in dezelfde map schrijven. De converter werkt met WAV, OGG, MP3, FLAC. Heeft de mogelijkheid om hele lijsten te maken om meerdere bestanden tegelijk te converteren.

Stap 3

Als u alleen een bestand hoeft te converteren zonder aanvullende bewerkingen uit te voeren, zijn afzonderlijke gespecialiseerde programma's voldoende. Bijvoorbeeld Easy WAV naar MP3 Converter of Easy MP3 naar WAV Converter. Ze zijn behoorlijk populair vanwege hun smalle focus en snelle prestaties. In de regel worden ze gebruikt in combinatie met andere, meer functionele programma's.

Aanbevolen: