Hoe Luidsprekers En Een Subwoofer Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Luidsprekers En Een Subwoofer Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Luidsprekers En Een Subwoofer Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Luidsprekers En Een Subwoofer Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Luidsprekers En Een Subwoofer Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Video: How to Connect 2 Speakers & Sub to PC Without a Mixer 2024, April
Anonim

Om ervoor te zorgen dat het nieuwe geluidssysteem de eigenaar begint te verrassen met helder geluid, moet het correct zijn aangesloten op een desktopcomputer of laptop. Alle luidsprekerkabels moeten worden aangesloten op de daarvoor bestemde poorten om alles goed te laten werken. Als je een fout maakt met de verbinding, is het goed mogelijk dat het geluid niet verschijnt

Notitieboekje
Notitieboekje

Subwoofer: actief en passief

Een subwoofer is een luidsprekersysteem dat is ontworpen om lage frequenties vanaf 20 Hz weer te geven. Het systeem zelf is een relatief grote behuizing met een grote luidspreker. Subwoofers zijn onderverdeeld in actief (hebben een ingebouwde versterker) en passief (hebben geen ingebouwde versterker). Meestal gebruikt in auto-audiosystemen en thuisbioscoopsystemen. Als je naar goede muziek wilt luisteren met een geweldige en krachtige bas, maar er zijn geen grote en krachtige luidsprekers, dan moet je gewoon een subwoofer kopen.

Kenmerken van de belangrijkste luidsprekersystemen:

  • Een actieve subwoofer is duurder, omdat deze al extra componenten bevat die geschikt zijn voor dit model en die een hoogwaardig geluid leveren;
  • Wat de installatie betreft, zijn passieve subwoofers iets gecompliceerder, bovendien hebben ze extra ruimte nodig voor het opstellen van de versterker, en bij actieve subwoofers zit dit allemaal al in de doos zelf;
  • Gebruiksgemak - actieve akoestiek is hier de leider;
  • Wat betreft het geluid, welke subwoofer is beter dan actief of passief, en wat is het verschil - het hangt allemaal af van de systeeminstelling: met de juiste en hoogwaardige afspeelinstelling in een passief luidsprekersysteem kan het geluid zelfs beter zijn dan in een actieve;
  • In een actief luidsprekersysteem is het geluid vloeiender, terwijl het in een passieve luidspreker ruim en compact is;
  • Basfrequenties en ritmische muziek klinken beter met actieve akoestiek;
  • Gebruiksgemak - actieve opties hebben meer gevarieerde instellingen, maar als er een goede externe versterker in een passieve subwoofer zit, zal deze op geen enkele manier verschillen in de kwaliteit van de geluidsweergave.

Hoe luidsprekers en een subwoofer op een laptop aan te sluiten

Luidsprekers 2.0 en 2.1 aansluiten:

  1. De speakers worden aan de zijkanten van de monitor of op een andere gekozen plek geplaatst. Voor het gemak van geluidsperceptie moet het rechterkanaal aan de rechterkant en het linkerkanaal aan de linkerkant worden geplaatst. U kunt dit begrijpen door de markeringen op de luidsprekers of door de aanwezigheid van bedieningselementen - de lichtindicatie en het volumeregelaarwiel bevinden zich meestal op het hoofdkanaal (linker).
  2. Het systeem is aangesloten op een elektrisch netwerk van 220 V. Daarna moet u controleren of de luidsprekers werken - trek aan de aan/uit-hendel, indien aanwezig, en kijk of het indicatielampje is ingeschakeld. Als alles goed is, gaat u verder met de volgende stap.
  3. Kijk eens goed naar de achterkant van uw computer. Daarop zie je drie (of meer) ronde ingangen van de in het moederbord ingebouwde geluidskaart, die verantwoordelijk is voor het verwerken van geluidsinformatie.

De ingangen zijn kleurgecodeerd, van links naar rechts:

  • roze - voor een microfoon;
  • groen (lichtgroen) - voor front (gewone) luidsprekers - wat we nodig hebben;
  • blauw - lijningang voor externe apparaten (bijvoorbeeld een subwoofer).

We sluiten de hoofdspeaker aan op de ingang op de computer. Het heeft meestal drie kabels / uitgangen. Een ervan zit al in het stopcontact, de andere is dun, met aan het uiteinde een stekker met een diameter van 3,5 mm. In de regel is het geverfd in de kleur van de ingang die we nodig hebben. We steken hem in de lichtgroene connector op de daarvoor bestemde computer.

De tweede luidspreker - het rechterkanaal - is meestal ofwel onlosmakelijk met de hoofdluidspreker verbonden, ofwel met een aparte draad verbonden. Maar het is moeilijk om hier in de war te raken - de rechterluidspreker heeft slechts één draad en de linker heeft één connector voor aansluiting op de rechterluidspreker.

Er is een subwoofer aangesloten, indien aanwezig. Er zijn hier twee opties. Als de subwoofer een ingebouwde versterker heeft, wordt het hele apparaat eenvoudig met een blauwe kabel aangesloten op de blauwe ingang op het bord. Als de versterker extern is, wordt eerst de subwoofer op de versterker aangesloten en is deze al op dezelfde manier op de computer aangesloten.

Het systeem wordt op precies dezelfde manier aangesloten op een laptop, alleen de versterker kan niet worden aangesloten: meestal is er geen line-in op laptops.

Aansluiting 5.1:

Geluidskaart realtek alc 888 en hoger. Als er eentje op je laptop staat, dan gebruik je 3 ingangen om aan te sluiten. Deze methode wordt analoog genoemd. De essentie is dat alle mogelijke uitgangen worden gebruikt om zes audiokanalen weer te geven. Rechtsvoor of linksvoor is voor de ene stekker, rechtsachter of linksachter is voor de andere. Het frontkanaal of subwoofer is de derde aansluiting.

Voor digitale aansluiting wordt een decoder van een muziekcentrum of thuisbioscoop gebruikt. Het dient als een soort adapter, waarin de speakers direct worden aangesloten. Deze methode is veel handiger en praktischer. Op een laptop wordt slechts één ingang geleend - s-pdif, die zich in de connector bevindt waar de hoofdtelefoon is aangesloten. Je hebt ook een speciale minitoslink-toslink-kabel nodig. Maar als je een muziekcentrum hebt, zit het allemaal in de kit.

Pas het volume aan, stel equalizers in, stel de effecten in. De optimale drempel op de mixerschuifregelaar is 80. De individuele kanalen worden afgestemd via Realtek.

Aanbevolen: