Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een Tv Aan Te Sluiten
Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een Tv Aan Te Sluiten
Video: Improve your HD TV speaker sound using your PC Speaker system 2024, April
Anonim

Om de kwaliteit van het afspelen van soundtracks te verbeteren of om een surround sound-systeem te creëren zoals in een bioscoop, breiden kenners van hoogwaardig geluid de mogelijkheden van hun tv's uit door er extra audiosystemen op aan te sluiten, of het nu analoge of digitale luidsprekers zijn.

kolommen
kolommen

Welke luidsprekers kunnen worden aangesloten

Moderne televisies hebben aansluitingen voor verschillende doeleinden. Hier zullen we de meest elementaire analyseren.

  • Video. Dit wordt als de meest voorkomende beschouwd - HDMI. Hij is het die ervoor zorgt dat het signaal zelfs op de meest uiteenlopende digitale eenheden wordt verzonden. Elk apparaat is uitgerust met zo'n gat en sommige hebben er zelfs meerdere.
  • Wat volgt is de mogelijkheid om een computer aan te sluiten op een televisie die RGB biedt. Wat betreft de kwaliteit, deze optie is iets zwakker, omdat alle belasting naar de verbinding met het digitale signaal gaat.
  • Om een multimedia-apparaat te gebruiken, hebt u een SCART nodig. Met zijn hulp worden zowel audio- als videosignalen en besturingsverbindingen verzonden.
  • S-video. Het vertegenwoordigt de overdracht van niet alleen een kleursignaal, maar ook een luminantiesignaal. In de moderne tijd is deze connector echter steeds minder in gebruik te vinden.
  • Onderdeel. Hier zijn de signalen niet gemengd, dat wil zeggen, het beeld is duidelijk.
  • Mini-jack en RCA-connectoren. De eerste wordt gebruikt om kleine apparatuur aan te sluiten, en de tweede wordt gebruikt voor rood, wit en audiokanalen.
  • anderen. U kunt vinden zoals voor de antenne. Daarnaast is er een netwerkpoort die helpt om verbinding te maken met een lokaal netwerk of met internet. USB is uitsluitend nodig voor het gebruik van verschillende externe opslagapparaten.

Hoe luidsprekers van een computer op een tv aan te sluiten

U kunt kolommen op verschillende manieren verbinden:

  1. Gebruik een gewone RCA-kabel of SCART-kabel om de audioversterker en de tv-ontvanger aan te sluiten. Let op de polariteit van de uitgangen en verwar "IN" niet met "OUT".
  2. De "OPTICAL OUT"- of "COAXIAL OUT"-connector op de tv en dezelfde naam met het einde "IN" op de home cinema-receiver of stereosysteem worden gebruikt.
  3. Luidsprekers aansluiten op een tv. Om dit te doen, moet u de stekker van de luidsprekers aansluiten op de hoofdtelefoonaansluiting, meestal aan de voorkant van de tv, en u kunt genieten van stereogeluid.
  4. Het miniJack-2RCA-snoer is het ideale medium voor geluidseffecten. Gebruik de AUX IN-aansluiting op uw CD-DVD-combinatie om de Audio OUT-uitgang van de tv aan te sluiten met behulp van de twee R/L-kanalen. Meestal zijn stereo's uitgerust met een ingebouwde equalizer, zodat het geluid kan worden uitgevoerd.

Belettering connector:

  • standaardconnectoren voor analoge audio zijn rood en wit gekleurd en gelabeld als Audio-R (voor het rechterkanaal) en Audio-L (voor een luidspreker die geluid uitvoert in het linkerkanaal);
  • 3,5 mm-aansluiting, zoals op een computer - voor het aansluiten van de eenvoudigste tweekanaalsluidsprekers of hoofdtelefoons;
  • connector speciaal ontworpen voor het aansluiten van apparaten die digitale audio uitvoeren - S / PDIF;
  • de meest veelzijdige ingang waarmee, naast geluid, een digitaal beeld wordt uitgevoerd - HDMI.

Aanbevolen: