Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een LG TV Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een LG TV Aan Te Sluiten
Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een LG TV Aan Te Sluiten

Video: Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een LG TV Aan Te Sluiten

Video: Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een LG TV Aan Te Sluiten
Video: Improve your HD TV speaker sound using your PC Speaker system 2024, April
Anonim

Moderne elektronische apparatuur impliceert in de eerste plaats de onderlinge combinatie ervan om het maximaal verwachte effect te bereiken. Dit geldt ook voor het geval dat luidsprekers van een computer worden aangesloten op een LG home TV. Om dit te doen, moet u zich laten leiden door een aantal eenvoudige aanbevelingen die verschillende manieren bieden om van deze apparaten te wisselen.

LG TV en computerluidsprekers kunnen vol vertrouwen samenwerken
LG TV en computerluidsprekers kunnen vol vertrouwen samenwerken

Vanwege het feit dat het assortiment LG tv's en luidsprekersystemen, inclusief computerluidsprekers, wordt vertegenwoordigd door een vrij breed scala aan apparatuur, zijn er verschillende manieren om ze met elkaar te verbinden. Daarom moet u vóór de procedure zelf deze nuances zorgvuldig lezen.

Schakelmethoden

Om computerluidsprekers op een LG TV aan te sluiten, moet u eerst de methode bepalen. In dit geval kan het schakelen worden uitgevoerd in overeenstemming met de volgende methoden:

- gebruik van speciale scart-connectoren;

- het gebruik van connectoren van het type "tulp";

- gebruik van lijnuitgangen;

- met behulp van een HDMI-kabel;

- via een draadloze verbinding (via Bluetooth);

- gebruik van extra apparatuur.

Korte instructie:

SCART-RCA. Als de tv een lg-connector van het "scart" -type heeft, moet u er rekening mee houden dat de luidsprekers zelf van de computer in de normale modus niet voor een dergelijke verbinding zorgen. Daarom moet u er apart een speciale kabel voor aanschaffen, die moet worden gemarkeerd met "SCART-RCA". Een uitstekende akoestiek zal beschikbaar zijn na het aansluiten van de Tulips (RCA) op de luidsprekers en de Scart op de tv.

RCA-connectoren. Dit type schakeling kan als de meest voorkomende worden beschouwd. Het moet echter duidelijk zijn dat computerluidsprekers in de regel geen RCA-uitgang hebben, met een 3,5 mm-aansluiting. In dit geval heeft u een "RCA-TRS 3,5 mm" snoer nodig. De aansluiting op een tv en luidsprekers zal niet moeilijk zijn en u kunt zo'n kabel in elke themawinkel kopen.

Lijnuitgangen JACK 3.5-RCA. Bij het uitrusten van de lg televisieontvanger met dergelijke uitgangen worden de computerluidsprekers aangesloten via de "+" en "-" contacten. Om de aanwezigheid van lijnuitgangen op de tv te bepalen, moet u ervoor zorgen dat er zwarte en rode aansluitingen op de achterkant van de behuizing zijn. In dit geval impliceert schakelen een combinatie van "+" met een rode draad en "-" - met een zwarte.

HDMI kabel. Deze optie om LG TV op luidsprekers van een computer aan te sluiten, biedt de hoogste kwaliteit akoestiek. Houd er echter rekening mee dat de luidsprekers aan de nodige vereisten moeten voldoen. Meestal is zo'n omschakeling alleen mogelijk voor professionele ontvangers en thuisbioscopen.

Bluetooth. Veel moderne lg tv's zijn uitgerust met deze functie. Daarom is het mogelijk om draadloos verbinding te maken met computerluidsprekers, die ook over dergelijke apparatuur beschikken. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de zoekopdracht naar het bijbehorende apparaat in de tv-instellingen in te stellen. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, wordt het audiosignaal naar het luidsprekersysteem verzonden.

Optionele uitrusting. Om de geluidskwaliteit te verbeteren, sluit u computerluidsprekers aan op de LG TV via een ontvanger (versterker). Aangezien zelfs een muziekcentrum als dergelijke apparaten kan fungeren, moet u in dit geval het akoestische signaal optimaal afstellen. Hiervoor is het belangrijk om de bedieningsinterface duidelijk te begrijpen op basis van de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.

Aanbevolen: