Een Google-rekenmachine Gebruiken

Een Google-rekenmachine Gebruiken
Een Google-rekenmachine Gebruiken

Video: Een Google-rekenmachine Gebruiken

Video: Een Google-rekenmachine Gebruiken
Video: How to Use Google Calculator 2024, Mei
Anonim

In de Google-zoekmachine beginnen, naast de functie om links naar pagina's met de nodige informatie te vinden, al lang extra opties te verschijnen. De eerste was het postsysteem, later kwamen er een online vertaler en andere bij. Iets minder bekend is de optie die in Google bestaat, waarmee je een eenvoudige rekenmachine kunt vervangen.

Een Google-rekenmachine gebruiken
Een Google-rekenmachine gebruiken

Het gebruik van de ingebouwde Google-calculator is heel eenvoudig - voer de gewenste rekenkundige of trigonometrische functie rechtstreeks in het zoekveld in. Gebruik de + en - tekens voor optellen en aftrekken, * en / voor vermenigvuldigen en delen. Als u bijvoorbeeld 312 en 458 wilt optellen en het resultaat met 47 wilt vermenigvuldigen, voert u de query (312 + 458) * 47 in.

Om de exponent in te voeren, gebruikt u het ^-symbool - schrijf bijvoorbeeld twee in een kubus zoals deze: 2 ^ 3. Voor de omgekeerde bewerking - het extraheren van een wortel van een willekeurige macht - gebruikt deze rekenmachine een iets complexere notatie. Het extraheren van een wortel betekent het verhogen van een getal tot een fractionele macht, waarvan de teller één is en de noemer de exponent zelf. Om bijvoorbeeld de derdemachtswortel van 8 te extraheren, voert u de volgende invoer in: 8 ^ (1/3). U kunt de sqrt-instructie gebruiken om de vierkantswortel te berekenen, bijvoorbeeld sqrt (4).

Om de rest van het delen van het ene getal door het andere te krijgen, voert u beide in, gescheiden door een percentagesymbool - als u bijvoorbeeld 15% 7 invoert, resulteert dit in één. Hetzelfde teken wordt gebruikt om percentages te berekenen - als u bijvoorbeeld de zoekopdracht "25% van 200" invoert, geeft Google het volgende antwoord: "25% van 200 = 50".

Om de waarden van trigonometrische functies te berekenen, gebruikt u hun standaardnotatie - sin, cos, tg, ctg, enz. Houd er echter rekening mee dat het getal dat u opgeeft, zonder de aanduiding van eenheden, standaard in radialen meet. Als u bijvoorbeeld sin 30 invoert, is het antwoord het getal -0, 98803162. graden, typ "sin 30 graden boog" en dan krijg je het antwoord is 0, 5.

Voor degenen die het handiger vinden om een rekenmachine met een conventionele drukknopinterface te gebruiken, biedt Google deze mogelijkheid. Toegegeven, tot nu toe werkt het alleen in de Engelstalige versies van de zoekmachine - de gebruiker moet de querycalculator invoeren en de vertrouwde interface met knoppen verschijnt onder het invoerveld. In de Russische versie werkt dit toverwoord niet, maar u kunt de onderstaande link gebruiken - de vereiste zoekopdracht is er al aan toegevoegd.

Aanbevolen: