Een Telefoon Vinden Via Een Google-account Vanaf Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Telefoon Vinden Via Een Google-account Vanaf Een Computer
Een Telefoon Vinden Via Een Google-account Vanaf Een Computer

Video: Een Telefoon Vinden Via Een Google-account Vanaf Een Computer

Video: Een Telefoon Vinden Via Een Google-account Vanaf Een Computer
Video: How to Find your Lost Phone Using Gmail account? 2024, April
Anonim

Het verlies van een mobiel apparaat is een ongelooflijk deprimerende gebeurtenis, maar gelukkig hebben bezitters van gadgets op basis van Google Andoid de mogelijkheid om hun telefoon via hun Google-account vanaf hun computer te vinden.

Ontdek hoe u een telefoon kunt vinden via een Google-account vanaf een computer
Ontdek hoe u een telefoon kunt vinden via een Google-account vanaf een computer

Voorbereidende stappen om uw telefoon te vinden

De kans om een verloren telefoon terug te vinden via een Google-account kan alleen worden gebruikt als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Deze omvatten het instellen van speciale instellingen in het apparaat, die moeten worden gedaan voordat het verloren gaat (het beste van alles, onmiddellijk na aankoop en activering). Allereerst moet de smartphone zijn ingelogd op een Google-account, wat nodig is om het apparaat te activeren. Deze actie wordt meestal uitgevoerd op Android-smartphones wanneer deze voor het eerst worden ingeschakeld, maar u kunt er later naar terugkeren via het menu met systeeminstellingen.

Registratie gebeurt in verschillende stappen en omvat het maken van een e-mailadres in Gmail of inloggen op een bestaand adres. Het huidige adres wordt gekoppeld aan deze specifieke smartphone. Uiteraard vereist de actie een permanente internetverbinding. Bovendien is het noodzakelijk om de geolocatiefuncties in de apparaatparameters te activeren. Ze worden meestal "Locatie" en "Apparaat zoeken" genoemd. Om de telefoon in de toekomst te kunnen detecteren, moet deze permanent ingeschakeld blijven en, indien mogelijk, actieve toegang tot internet hebben (of geolocatie ingeschakeld).

Een apparaat zoeken via een Google-account

Zodra u merkt dat uw smartphone ontbreekt, moet u onmiddellijk doorgaan met de stappen om deze te detecteren. Als u het uitstelt, kan het worden ontladen en uitgeschakeld of in de handen van indringers vallen. Om een telefoon te vinden via een Google-account vanaf een computer, opent u de juiste zoekmachine en klikt u op het vierkante pictogram in de rechterbovenhoek van de site. Selecteer "Account" en wacht tot de volgende pagina is geladen.

Scroll naar beneden op de site en selecteer Zoek telefoon. Als er meerdere apparaten tegelijk aan één account waren gekoppeld, vergeet dan niet het gewenste te selecteren. In het gedeelte van de site dat wordt geopend, kunt u een van de twee acties uitvoeren: bel uw smartphone of zoek deze op de kaart. De eerste functie is relevant als de mobiele telefoon verloren is gegaan in een appartement of in een andere vergelijkbare hoorbare zone. De tweede toont de locatie van de telefoon op de kaart met behulp van GPS-coördinaten.

Daarnaast kun je via een Google-account verschillende informatie over de tethered smartphone te weten komen. Bijzonder belangrijk is het IMEI-nummer van het individuele apparaat. U kunt het vinden via het systeemmenu met behulp van de door de fabrikant verstrekte toetsencombinatie. Als de telefoon om de een of andere reden niet op de kaart werd weergegeven of werd gestolen, volstaat het om een verklaring in te dienen bij de politie, met vermelding van de modelnaam en de IMEI. Wetshandhavers zullen helpen bij het zoeken naar het gadget in pandjeshuizen en andere plaatsen waar het zich in opdracht van indringers kan bevinden.

Aanbevolen: