Opstarten Bekijken

Inhoudsopgave:

Opstarten Bekijken
Opstarten Bekijken

Video: Opstarten Bekijken

Video: Opstarten Bekijken
Video: Een NIEUW AQUARIUM opstarten, Stap voor Stap een Aquarium indraaien //Nickey// 2024, April
Anonim

Wanneer het besturingssysteem opstart, worden enkele toepassingen gestart, waarvan de snelkoppelingen in de opstartlijst staan. U kunt absoluut elke toepassing aan deze lijst toevoegen. Voor sommige gebruikers zal het nieuws over het bestaan van zo'n lijst (autoload-bestand) erg handig zijn, omdat uit deze lijst kunt u onnodige programma's verwijderen die het systeem vertragen.

Opstarten bekijken
Opstarten bekijken

Noodzakelijk

Autoruns-software

instructies:

Stap 1

Sommige gebruikers van de lijn van Windows-besturingssystemen hebben waarschijnlijk de sectie Opstarten in het menu Start gezien. Het bevat slechts een deel van opstartprogramma's. De volledige lijst met programma's kan worden gedaan met behulp van de applet "Systeeminstellingen". Klik op het menu Start, selecteer Uitvoeren. Voer in het geopende venster de opdracht msconfig in en klik op de knop "OK".

Stap 2

Ga in het venster "Systeeminstellingen" naar het tabblad "Opstarten", u ziet een lijst met programma's die worden geladen bij het opstarten van het systeem. Als u het starten van sommige programma's wilt voorkomen, schakelt u enkele items uit en klikt u vervolgens op de knoppen "Toepassen" en "Sluiten".

Stap 3

In het venster dat verschijnt met een waarschuwing over de noodzaak om het systeem opnieuw op te starten, klikt u op de knop "Afsluiten zonder opnieuw op te starten".

Stap 4

Het is ook mogelijk om items in de opstartlijst te bekijken en te bewerken via programma's van derden die niet zijn opgenomen in de standaardprogramma's van Windows-besturingssystemen, bijvoorbeeld Autoruns. Het programma is gratis beschikbaar en kan eenvoudig van internet worden gedownload. Nadat u dit programma hebt gedownload, moet u het uitpakken en uitvoeren (geen installatie vereist).

Stap 5

Dit hulpprogramma toont niet alleen de programma's die in de opstartlijst staan, maar ook verschillende elementen en services van het besturingssysteem, die ook samen met andere programma's worden geladen. Ga naar het tabblad Aanmelden om opstartprogramma's te bekijken. U ziet een lijst met toepassingen met een indicatie van het uitvoerbare bestand en een registervertakking.

Stap 6

Om een hulpprogramma uit de opstartlijst te verwijderen, hoeft u alleen maar een specifiek item uit te schakelen en wanneer u het programma afsluit, worden de aangebrachte wijzigingen automatisch opgeslagen. Als u vertrouwd bent met het bewerken van het systeemregister, kunt u het opstartitem verwijderen via de register-editor: dubbelklik op het item - de editor wordt geopend en de registertak waarin dit programma zich bevindt.

Aanbevolen: