Zelf Je Huistelefoon Repareren

Inhoudsopgave:

Zelf Je Huistelefoon Repareren
Zelf Je Huistelefoon Repareren

Video: Zelf Je Huistelefoon Repareren

Video: Zelf Je Huistelefoon Repareren
Video: Repair A Phone Screen With Super Glue📱 2024, Mei
Anonim

Bijna elk appartement heeft een huistelefoon. Met zijn hulp kunt u contact opnemen met een abonnee die zich bijna overal ter wereld bevindt. Telefoons hebben echter de neiging om kapot te gaan. Gespecialiseerde reparatiediensten zijn soms erg duur. Wat te doen? Doe-het-zelf telefoon reparatie.

Zelf je huistelefoon repareren
Zelf je huistelefoon repareren

Noodzakelijk

gebruiksaanwijzing en documentatie voor uw apparaat, lichte doek, een set schroevendraaiers, een soldeerbout, alcohol, wattenstaafjes

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de gebruiksaanwijzing en documentatie voor uw apparaat bestuderen. Je moet je telefoon alleen repareren als de garantie is verlopen. Als de telefoon nog onder de garantie valt, moet u contact opnemen met het servicecentrum, waar het apparaat wordt gerepareerd. Het is echter ook noodzakelijk om de lijst met garantiegevallen te bestuderen om er zeker van te zijn dat het defect van uw apparaat in aanmerking komt voor gratis garantiereparatie. Als de garantie is verlopen of uw case niet in aanmerking komt voor gratis garantiereparatie, kunt u doorgaan met het zelf repareren van uw telefoon.

Stap 2

De gebruiksaanwijzing bevat altijd een lijst van enkele storingen, hun symptomen en oplossingen. Als uw zaak op deze lijst staat, volg dan de gegeven instructies. Staat uw storing niet in de lijst, dan zult u het apparaat moeten demonteren. U moet proberen te begrijpen wat de storing is. Als u bijvoorbeeld vloeistof op uw telefoon morst, moet u deze uit elkaar halen, schoonmaken en weer in elkaar zetten. Niet-gesoldeerde draden kunnen ook schade veroorzaken. Leg dus een lichtgekleurde doek op het oppervlak waar je het apparaat gaat demonteren zodat alle kleine details en schroeven erop zichtbaar zijn.

Stap 3

Koppel de telefoon- en stroomkabels los van de machine. Als de slang met de draad los is van de behuizing, verwijder deze dan ook. Draai je telefoon met de voorkant naar beneden. Op het achterpaneel zou u de gaten moeten zien waar de schroeven zich bevinden. Ze kunnen worden afgesloten met speciale pluggen. Verwijder alle schroeven. Zoek daarna de plastic clips die de behuizing vasthouden. Open ze en scheid de koffer in tweeën. Doe alles soepel, want dunne draden kunnen de twee delen van de behuizing verbinden.

Stap 4

Onderzoek de binnenkant van de telefoon. Als u vloeistof morst, moet u de telefoon zoveel mogelijk demonteren. Reinig alle microcircuits zorgvuldig met tampons met alcohol, de plastic onderdelen moeten worden afgespoeld met gewoon water. Laat alle details drogen. Besteed aandacht aan alle contacten. Als u ergens losgekoppelde contacten vindt, moeten deze zorgvuldig opnieuw worden gesoldeerd. Zet de telefoon daarna in omgekeerde volgorde weer in elkaar en controleer de functionaliteit.

Aanbevolen: