Hoe Maak Je Een Spel Op Je Telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Spel Op Je Telefoon
Hoe Maak Je Een Spel Op Je Telefoon

Video: Hoe Maak Je Een Spel Op Je Telefoon

Video: Hoe Maak Je Een Spel Op Je Telefoon
Video: ANDROID app maken met ANDROID STUDIO | BASIS #1 2024, Mei
Anonim

Games voor telefoons worden gemaakt door een ontwikkelaar die meestal wordt vertegenwoordigd door het bedrijf. Maar er zijn ook gevallen waarin één persoon bij een dergelijk proces betrokken is.

Hoe maak je een spel op je telefoon
Hoe maak je een spel op je telefoon

instructies:

Stap 1

Bepaal het mobiele besturingssysteem waarvoor de game wordt ontworpen. Het feit is dat er tegenwoordig geen enkel mobiel platform ter wereld is dat overweldigt met zijn kwantitatieve meerderheid (bijvoorbeeld zoals computers, waar Windows ongetwijfeld leidt). Elke fabrikant promoot iets anders, en als gevolg daarvan heeft de markt ongeveer tien besturingssystemen. De meest gebruikte besturingssystemen zijn Android, Symbian OS, iOs en Windows Phone 7.

Helemaal in het begin moet de game voor een van deze platforms worden ontwikkeld en pas daarna moet de game opnieuw worden gemaakt (geporteerd) voor anderen. Dit proces is niet triviaal en vereist een gedurfde aanpak, aangezien soms is het verschil tussen platforms erg groot.

Stap 2

Leer een programmeertaal. Programmeren is het belangrijkste onderdeel bij het maken van een computerprogramma, en de programmeur is de belangrijkste maker ervan, en het niveau van zijn professionaliteit is recht evenredig met het succes van het toekomstige spel.

De ideale optie voor ontwikkeling voor mobiele apparaten is de Java-taal. Het zal voor beginners moeilijk zijn om de basis te begrijpen. Het zal correcter en gemakkelijker zijn om te beginnen met de basisprincipes van programmeren, eerst door het leerplan informatica op school onder de knie te krijgen.

Stap 3

Vorm een idee voor een toekomstig spel. Maak een speciaal document waarin je alles beschrijft wat met het project te maken heeft, alleen zonder fanatisme. Je hoeft geen grote plannen te maken, maar je zult ze moeten realiseren met je programmeervaardigheden. Denk na over het concept, onthoud de programmeerliteratuur, denk over alles vanuit een logisch oogpunt.

Stap 4

Ga aan de slag met ontwikkelen. Zet een ontwikkelomgeving op, een testplatform voor ontwikkelaars en schrijf code. Onderweg kun je afbeeldingen tekenen, maar dit wordt niet aanbevolen, omdat tekenen zal je merkbaar afleiden van het moeizame programmeerproces. Het is beter om het ontwerp in de laatste stadia van ontwikkeling aan te pakken, of de zaak aan iemand anders toe te vertrouwen.

Stap 5

Toets. De allerlaatste en langste fase in de ontwikkeling van een game, die gepaard gaat met alle voorgaande. Zoek naar bugs, bugs en andere onnauwkeurigheden in het spel. In het begin zullen het er veel zijn, maar het zal nodig zijn om te proberen hun aantal tot een acceptabel niveau terug te brengen.

Stap 6

Nadat je denkt dat het spel klaar is, laat je het los. Maak het gratis of betaald en probeer er geld mee te verdienen. Of je kunt een sponsor vinden die bereid is om er goed geld voor te geven.

Aanbevolen: