Hoe Maak Je Gratis Een Spel Voor Je Telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Gratis Een Spel Voor Je Telefoon
Hoe Maak Je Gratis Een Spel Voor Je Telefoon

Video: Hoe Maak Je Gratis Een Spel Voor Je Telefoon

Video: Hoe Maak Je Gratis Een Spel Voor Je Telefoon
Video: Hoe maak je een spel? - Game Maker 2024, April
Anonim

Naarmate het aantal mobiele telefoons toeneemt, neemt ook het aantal toepassingen ervoor toe. Meestal zijn dit spelletjes. Helaas zijn er weinig gratis games en nog minder goede. En vreemd genoeg worden goede games meestal niet door een gamingbedrijf gemaakt, maar door afzonderlijke ontwikkelaars.

Hoe maak je gratis een spel voor je telefoon
Hoe maak je gratis een spel voor je telefoon

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Internet toegang

instructies:

Stap 1

Kies het platform waarvoor je spel zal zijn. Omdat de markt voor mobiele besturingssystemen zeer divers is en elk systeem zijn eigen bijzonderheden heeft bij het maken van applicaties. De meest populaire systemen zijn nu iOs, Android, Symbian OS en Windows Phone 7. Om te beginnen is het besturingssysteem Windows Phone 7. Het heeft een handige ontwikkelomgeving die verschillende technologieën ondersteunt, zoals XNA en Silverlight.

Stap 2

Leer een programmeertaal. Dit is de belangrijkste fase bij het maken van een programma. En hoe meer programmeervaardigheden, hoe meer mogelijkheden om ideeën te implementeren. Een van de krachtigste en tegelijkertijd makkelijk te leren programmeertalen is C#. Ontwikkeld door Microsoft als alternatief voor Java, heeft deze taal geweldige mogelijkheden.

Stap 3

Kom met je idee voor het spel. Schrijf op een stuk papier of in een apart document alles op wat je in je spel wilt implementeren. Maar overweeg uw opties. Het is niet nodig om moeilijk uitvoerbare plannen te maken. Denk na over alle punten en benadruk de punten die u op basis van uw kennis niet kunt vervullen. Registreer u op de ontwikkelaarsforums om moeilijke problemen op te lossen. Daar kun je altijd een vraag stellen aan meer ervaren programmeurs.

Stap 4

Installeer een ontwikkelomgeving. Om games voor Windows Phone 7 te maken, hebt u Visual Studio 2010 en Windows Phone Developer Tools nodig. Beide producten zijn volledig gratis

Stap 5

Begin met het ontwikkelen van je spel. Bepaal het type project, aanvullende technologieën en klassen. Bepaal direct het type spelbesturing. Misschien zijn dit eenvoudige tikken waarbij een of beide handen betrokken zijn. Of misschien zijn er verschillende positiesensoren en een camera bij betrokken. Overweeg de spellogica en de implementatie ervan.

Stap 6

Ontwerp je spel. Een deel van de applicatie-inhoud, zoals texturen, afbeeldingen, lettertypen en geluiden, is te vinden op internet. De rest kun je zelf tekenen of aan iemand anders vragen.

Stap 7

Begin met het testen van je spel. Dit is de laatste fase van applicatieontwikkeling. Maak tests voor uw toepassingslogica en volg fouten die optreden. Probeer ze tot een minimum te beperken.

Stap 8

Als het spel klaar is, publiceer het dan. Zet het in gratis toegang of registreer in de app store en probeer er geld mee te verdienen. Laat je geesteskind niet in de steek, maar probeer het te ondersteunen, te verbeteren en iets nieuws te introduceren.

Aanbevolen: