Hoe Maak Je Een Wi-Fi-hotspot Van Android

Hoe Maak Je Een Wi-Fi-hotspot Van Android
Hoe Maak Je Een Wi-Fi-hotspot Van Android

Video: Hoe Maak Je Een Wi-Fi-hotspot Van Android

Video: Hoe Maak Je Een Wi-Fi-hotspot Van Android
Video: Wifi-hotspot maken met je Android-smartphone: zo doe je dat 2024, Mei
Anonim

De meeste laptops en tablets hebben alleen toegang tot internet als er een wifi-hotspot in de buurt is. Als er geen wifi in de buurt is, verliezen al deze gadgets het grootste deel van hun functionaliteit. Kunt u niet internetten, maar moet u dringend uw e-mail checken? Er is een uitweg als je een smartphone bezit.

Hoe maak je een Wi-Fi-hotspot van Android
Hoe maak je een Wi-Fi-hotspot van Android

Deze methode zal u helpen als er niet alleen een vast internet in de buurt is, maar zelfs een router niet wordt waargenomen. Dergelijke voorwaarden kunnen zich voordoen als u bijvoorbeeld buiten de stad reist. Er is één kleine "maar" - u moet zich van tevoren zorgen maken en uzelf het goedkoopste verkeer maken. Ideaal als het onbeperkt is. Het punt is dat je telefoon zal fungeren als een gateway tussen 3G en wifi.

Hoe maak je een internettoegangspunt op een gewone smartphone? Als uw apparaat Android 2.2 of een latere versie gebruikt, is de hotspotfunctie waarschijnlijk al ingebouwd. Anders moet u een programma zoeken en downloaden dat uw gadget van een dergelijke functie voorziet. Nadat dit programma is geïnstalleerd, moet u een aantal van de volgende stappen uitvoeren.

Ga naar het telefoonmenu, selecteer "Instellingen" en zoek de knop "Geavanceerd". Vervolgens moet je "Portable Wi-Fi Hotspot" vinden. Deze optie bevindt zich op verschillende plaatsen voor verschillende telefoonmodellen. Kijk, je kunt het waarschijnlijk vinden op het tabblad "Draadloos" of "Modem en toegangspunt". Zodra de optie is gevonden, moet u "Access Point Settings" selecteren.

Nu kun je een draadloos netwerk opzetten, waardoor je je tablet of laptop eenvoudig met internet verbindt.

Aanbevolen: